Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cele șapte uleiuri esențiale pe care să le ai cu tine în vacanță

În timpul verii ne confruntăm cu arsuri solare, mușcături de insecte, migrene. Există multe uleiuri esențiale pentru a remedia acest lucru.

Uleiurile esențiale au nenumărate proprietăți terapeutice. Tratează anumite afecțiuni, precum și medicamentele „convenționale”, dacă nu chiar mai bine. Astfel, aceste extracte de plante lichide ne pot însoți zilnic, chiar și în vacanțe, ameliorând migrenele, promovând somnul sau calmând stresul. Amintiți-vă, totuși, că uleiurile esențiale nu apreciază căldura, frigul sau lumina. Nu este nevoie să le păstrați în geanta de plajă Păstrați-le întotdeauna departe de lumină și într-un loc uscat.

Unele merită să fie strecurate în valiza noastră de vară, pentru a le folosi în caz de arsuri solare, mușcături de insecte, boli de mișcare sau transpirație excesivă. Aveți grijă, femeile însărcinate, copiii sub vârsta de doisprezece ani și persoanele cu tendință alergică nu ar trebui să le folosească.

Cele 7 uleiuri esențiale pentru vacanță

Ulei esențial de Cistus ladanifer – Uleiul esențial de ciste are calități recunoscute în cosmetică și aromaterapie. În cosmetică este apreciat pentru efectul cicatrizant, reparator și de stimulare a regenerării pielii, având și acțiune de sporire a fermității pielii. În aromaterapie este folosit pentru acțiunea sa antihemoragică, antivirală și imunostimulatoare.

Uleiul esențial de lămâie – Uleiul esențial de lămâie este un antiinflamator eficient. Calmează mușcăturile de insecte și, de asemenea, ajută la reducerea transpirației. Se amestecă trei picături de ulei esențial de lemongrass cu două picături de ulei esențial de aspic de lavandă, apoi se aplică amestecul pe înțepătură. De asemenea, putem pune puțină lămâie pură sub axile noastre, pentru a înlocui deodorantul.

Uleiul esențial de scorțișoară – Uleiul esențial de scorțișoară luptă împotriva oboselii.

Uleiul esențial de mentă – Uleiul esențial de mentă tratează bolile de mișcare și greața.

Uleiul esențial de lavandă – Uleiul esențial de lavandă calmează arsurile severe, inclusiv arsurile solare. Este un agent calmant și vindecător excelent. “

Uleiul esențial de oregano – Uleiul esențial de oregano combinat cu uleiul de arbore de ceai este un stimulant tonic excelent. De asemenea, tratează cistita.

În caz de oboseală nervoasă, aplicați o picătură de ulei esențial de oregano pe o bucată de zahăr și mâncați-l. A se repeta de trei ori pe zi timp de cinci zile. Pentru cistită, puneți o picătură de oregano și o picătură de arbore de ceai pe un cub de zahăr și mâncați-l. A se consuma de trei ori pe zi timp de cinci zile.

Bine de știut: nu aplicați ulei de oregano pe piele.

Ulei esențial de arbore de ceai – Uleiul esențial de arbore de ceai ajută la vindecarea ciupercilor și la eliminarea negilor. De asemenea, ucide căpușele, care sunt întotdeauna foarte prezente vara.

ARTICOLE SIMILARE

Reguli noi la Premiile Oscar pentru eligibilitatea producţiilor la categoria „Cel mai bun film“

Andreea Damian

Apetitul tău are 7 „vârste” și oricine dorește să rămână în formă trebuie să le cunoască

Andreea Damian

Keith Urban cântă despre viața sexuală dintre el și Nicole Kidman

Andreea Damian

Sărbătoare importantă în familia solistei Mirela Boureanu Vaida

Tabu Tabu

Descopera ce muze ii inspira pe designerii cunoscuti!

realitatea

Balenciaga s-a întors la haute couture și ne invită într-o fascinantă călătorie în viitor

Andreea Damian

Scrie un comentariu