Tabu
Image default
HEALTHSlider

Cine nu trebuie să facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19. Avertismentul experților

Autorităţile de reglementare din Marea Britanie au sfătuit persoanele cu antecedente “semnificative” de reacţii alergice să nu facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19. Apelul vine după ce două persoane au prezentat reacţii adverse marţi, a informat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), potrivit CNN.

„Două persoane cu reacţii alergice grave au reacţionat prost”, a anunţat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS). „Amândouă se recuperează bine”, a precizat el. Cele două persoane sunt predispuse la alergii ceea ce le face să poarte tot timpul asupra lor adrenalină.

„Aşa cum se obişnuieşte în cazul noilor vaccinuri, MHRA a recomandat ca măsură de precauţie ca persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu primească vaccinul, după ce două astfel de persoane au răspuns negativ ieri”, a spus expertul.

Prin urmare, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a emis o recomandare de a nu fi vaccinate “persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice la vaccinuri, medicamente sau alimente (cum ar fi reacţiile anafilactice sau cele pentru care se recomandă purtarea de adrenalină autoinjectabilă).

Marea Britanie a fost prima ţară care a autorizat acest vaccin şi a demarat marţi o campanie masivă de vaccinare, îndreptată până acum către îngrijitorii din centrele de asistenţă şi vârstnici. Asistentele şi medicii din Marea Britanie au început marţi administrarea vaccinului dezvoltat de compania farmaceutică germană BioNTech şi de partenerul său american Pfizer. Rezidenţii din centrele de asistenţă, precum şi îngrijitorii lor sunt primii care beneficiază de acest vaccin, ce se administrează în două doze, la interval de 21 de zile.

ARTICOLE SIMILARE

Smiley a lansat ultimul episod muzical din serialul „Mai mult de-o viaţă” – VIDEO

Andreea Damian

Oana Zăvoranu, înșelată de soț: “N-ai cum să treci de la o actriță la o prostituată” 

Andreea Damian

Cum să-ți adaptezi dieta la profilul tău genetic

Andreea Damian

Versace a recreat rochia pe care Jennifer Lopez a purtat-o acum 18 ani la Premiile Grammy

Andreea Damian

Anca Serea a mers în vacanță cu cei 5 copii fără Adrian Sînă. Ce se întâmplă între cei doi

Andreea Damian

Epilare definitiva – un moft sau o necesitate?

realitatea

Scrie un comentariu