Tabu
FASHIONSlider

Costume de baie care au devenit iconice datorită filmelor

Tuturor dintre noi ne plac filmele care sunt plăcute din punct de vedere estetic. Și nu avem nevoie de niciun bărbat atrăgător pentru a ne bucura de ele. Tot ce trebuie să facă creatorii este să includă o scenă în apă. Este imposibil să privești departe de peisajele uimitoare și de actrițele celebre care poartă costume de baie spectaculoase.

Am decis să ne amintim personaje feminine care au purtat costume de baie și au devenit iconice.

Manina – The Girl in the Bikini (1952)

Brigitte Bardot a fost una dintre primele actrițe care a purtat un costum de baie din 2 piese. În The Girl in the Bikini, ea a purtat un costum de baie fără bretele, destul de îndrăzneț pentru anii 1950.

Pola — How to Marry a Millionaire (1953)

În How to Marry a Millionaire, Marylin Monroe a purtat un costum de baie incredibil dintr-o singură piesă. Chiar dacă nu mai este la modă, unele fete își doresc și astăzi unul – chiar și-l cos singure.

Marianne – The Swimming Pool (1969)

În The Swimming Pool, personajul interpretat de Romy Schneider poartă mai multe costume de baie, dar toate sunt fie negre, fie albe. Paleta de culori trebuia să scoată în evidență eleganța personajului. Cel mai memorabil costum a fost bikiniul închis la culoare, cu bretele în jurul gâtului, pe care îl poartă chiar la începutul filmului.

Cristina — Madly in Love (1981)

Prințesa, interpretată de Ornella Muti, a ales un costum de baie alb cu margine neagră. Designul simplu cu spatele deschis face costumul spectaculos. Nu este de mirare că personajul principal era îndrăgostit nebunește de ea.

CJ — Baywatch (1989)

Aspectul de plajă al Pamelei Anderson din Baywatch este familiar chiar și celor care nu au văzut niciodată serialul. Și pentru că costumul de baie roșu dintr-o singură piesă cu piciorul croit înalt a devenit incredibil de popular. Încă arată uimitor și atrage multă atenție.

Nicole – Fear (1996)

Personajul lui Reese Witherspoon din Fear este o fată romantică. Costumul din 2 piese cu broderie albă îi evidențiază fragilitatea și naivitatea. Creatorii de costume au pus cu siguranță un anumit sens acelui costum.

Marge – The Talented Mr. Ripley (1999)

Filmul este plasat la mijlocul secolului precedent, iar personajul lui Gwyneth Paltrow poartă un costum de baie în spiritul vremii. Sutienul are dantelă, iar pantalonii scurți sunt cu talie mare. Experții în modă spun că și astăzi, look-ul ei este destul de la modă: costumele de baie retro arată încă uimitor.

Jinx — Die Another Day (2002)

Costumul de baie portocaliu al fetei Bond interpretată de Halle Berry a devenit iconic. Actrița a spus că înainte de filmare, a trebuit să încerce un număr mare de costume și curele diferite, „Știam că poate, pentru că era într-un film Bond, va ajunge să fie o situație iconică sau ceva care ar trăi o perioadă foarte, foarte lungă.” Și au făcut alegerea corectă.

Lara — Lara Croft Tomb Raider: Cradle of Life (2003)

Când te uiți la costumul de baie al Angelinei Jolie din Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, există un singur cuvânt care îți vine în minte – „practic”. Se poate mișca cu ușurință în acest costum, deoarece bretelele largi îl fac foarte confortabil.

Madison — Charlie’s Angels: Full Throttle (2003)

Ticăloasa interpretată de Demi Moore a șocat spectatorii filmului Charlie’s Angels: Full Throttle când a apărut pe ecran într-un costum tricotat. Costumul i-a permis actriței să creeze aspectul de neuitat al unui surfer.

Allie — The Notebook (2004)

Filmul romantic este plasat în anii 1940, așa că poartă un costum de baie care era la modă la acea vreme. Pentru noi astăzi, pare un costum de vară cu un top și o fustă, dar la mijlocul secolului precedent, părea destul de îndrăzneț.

Cecilia — Atonement (2007)

Costumul de baie pentru personajul Keirei Knightley a fost realizat în stilul anilor 1930 – momentul în care este plasat filmul. Silueta costumelor de baie ale vremii era inspirată din costumele de baie masculine, iar principala caracteristică era cureaua. Dacă te uiți cu atenție, vei vedea că poartă și o centură îngustă de aceeași culoare cu costumul.

Elena — The Vampire Diaries (2009)

Când mergea la lac, personajul Ninei Dobrev a vrut să arate diferit, așa că a renunțat la costumul clasic monocromatic. Ea a ales un costum cu sutien albastru și slip cu imprimeu înflorat.

Sophie — Magic in the Moonlight (2014)

În anii ’20, costumele de baie pentru femei erau o rochie cu pantaloni scurți dedesubt și erau făcute din lână. Personajul Emma Stone poartă probabil ceva asemănător.

Jess — Focus (2015)

Designerii de costume au ales un costum foarte neobișnuit pentru personajul lui Margot Robbie. Bretelele duble de sus și de jos creează geometrie și simetrie, făcând-o să arate foarte elegantă. Spectatorilor le-a plăcut acest costum de baie.

Nancy — The Shallows (2016)

Blake Lively a purtat un costum de baie în care partea de sus și de jos aveau culori diferite. Actrița s-a plâns că a fost greu pentru ea, pentru că colegii ei mâncau brioșe în fiecare dimineață, iar ea a trebuit să țină o dietă pentru a arăta bine în acest costum de baie. Dar a meritat pentru că arăta uimitor.

Midge — The Marvelous Mrs. Maisel (2017)

O femeie de comedie din anii 1950, interpretată de Rachel Brosnahan, purta un costum de baie cu buline pe malul lacului. Cupele sutienului în formă de con reflectă spiritul anilor ’50. Creatorii de costume merită toate laudele pe care le pot primi pentru atenția acordată detaliilor.

Maddy — Euphoria (2019)

Personajul Alexa Demie este vedeta școlii. Preferă hainele strălucitoare care o fac să arate specială. Maddy rămâne fidelă cu ea însăși când merge la plajă. Costumul ei de baie negru cu cireșe coapte arată minunat.

Care dintre aceste costume de baie ți-a plăcut cel mai mult?

ARTICOLE SIMILARE

Premieră de Film ⎢ Natura Umană

Ciocîrlan

Iarna aceasta, fă-ți un cadou-¦ iubitului tău

realitatea

Rozalb de Mura la Londra

realitatea

20.000 de cristale și paiete argintii și 1000 de ore pentru rochia Louis Vuitton purtată de Léa Seydoux

Andreea Damian

Victoria Beckham dezvăluie trucul ei de machiaj care-i dublează volumul buzelor

Andreea Damian

Cele mai frumoase rochii pentru această toamnă!

Andreea Damian

Scrie un comentariu