Tabu
LIFESTYLESlider

Aproape jumătate dintre bărbați cred că sarcinile casnice sunt împărțite egal. Femeile îi contrazic

Numai 20% dintre femei cred că sarcinile zilnice sunt împărțite egal, comparativ cu 40% dintre bărbați.

Există o diferență semnificativă în percepția bărbaților și a femeilor cu privire cine îndeplinește mai multe sarcini casnice în cuplurile heterosexuale cu copii, potrivit unui sondaj.

În timp ce majoritatea participanților sunt de acord că bărbații și femeile ar trebui să împartă în mod egal muncile domestice și îngrijirea copiilor, doar 20% dintre femei sunt de acord că acest lucru se întâmplă cu adevărat. De cealaltă parte, 40% dintre bărbați au spus că sarcinile au fost împărțite în mod egal.

Aceste cifre provind de la un sondaj de opinie realizat de site-ul parental Netmums, la care au participat 2.000 de părinți. Aproape trei sferturi (74%) dintre femei au spus că încă îndeplinesc majoritatea sarcinilor domestice, indiferent de oră sau situație.

„Sunt multe femei care împart cu partenerii lor ceea ce poate fi uneori o povară aproape insuportabilă”, a declarat Annie O’Leary, redactor-șef al Netmums, pentru The Independent. Ea a adăugat că problema a fost adesea cauza certurilor casnice.

O’Leary a explicat că discrepanța dintre ceea ce cred bărbații și femeile despre împărțirea sarcinilor casnice a fost probabil produsul „secolelor de parenting care a presupus ca bărbații să-și așeze scaunul și femeile să suporte povara”.

Ea a recunoscut că nu există nicio soluție rapidă atunci când vine vorba despre dezechilibrul de gen la domiciliu, dar sondajul a fost un „prim pas important” și a solicitat angajatorilor să le permită subalternilor să devină părinți, indiferent de gen.

ARTICOLE SIMILARE

Anna Wintour, la 70 de ani. De ce editorul Vogue joacă un rol vital pentru industria de fashion

Andreea Damian

Cristina Spătar, apariție spectaculoasă, în urma unei noi intervenții slimming face

Tabu Tabu

Andreea Raicu dă sfaturi pentru silueta perfectă

O plantă de la marginea drumului provoacă arsuri severe. Cum o recunoști

Andreea Damian

Idei de cadouri de 8 Martie pentru femeile foarte ocupate

realitatea

Carmen Iohannis a purtat bijuterii de peste 12.000 euro la un eveniment din Germania

Andreea Damian

Scrie un comentariu