Home > Lifestyle > Aproape jumătate dintre bărbați cred că sarcinile casnice sunt împărțite egal. Femeile îi contrazic

Aproape jumătate dintre bărbați cred că sarcinile casnice sunt împărțite egal. Femeile îi contrazic

sarcinile

Numai 20% dintre femei cred că sarcinile zilnice sunt împărțite egal, comparativ cu 40% dintre bărbați.

Există o diferență semnificativă în percepția bărbaților și a femeilor cu privire cine îndeplinește mai multe sarcini casnice în cuplurile heterosexuale cu copii, potrivit unui sondaj.

În timp ce majoritatea participanților sunt de acord că bărbații și femeile ar trebui să împartă în mod egal muncile domestice și îngrijirea copiilor, doar 20% dintre femei sunt de acord că acest lucru se întâmplă cu adevărat. De cealaltă parte, 40% dintre bărbați au spus că sarcinile au fost împărțite în mod egal.

Aceste cifre provind de la un sondaj de opinie realizat de site-ul parental Netmums, la care au participat 2.000 de părinți. Aproape trei sferturi (74%) dintre femei au spus că încă îndeplinesc majoritatea sarcinilor domestice, indiferent de oră sau situație.

„Sunt multe femei care împart cu partenerii lor ceea ce poate fi uneori o povară aproape insuportabilă”, a declarat Annie O’Leary, redactor-șef al Netmums, pentru The Independent. Ea a adăugat că problema a fost adesea cauza certurilor casnice.

O’Leary a explicat că discrepanța dintre ceea ce cred bărbații și femeile despre împărțirea sarcinilor casnice a fost probabil produsul „secolelor de parenting care a presupus ca bărbații să-și așeze scaunul și femeile să suporte povara”.

Ea a recunoscut că nu există nicio soluție rapidă atunci când vine vorba despre dezechilibrul de gen la domiciliu, dar sondajul a fost un „prim pas important” și a solicitat angajatorilor să le permită subalternilor să devină părinți, indiferent de gen.

Articole asemanatoare
Află mai multe despre Kakeibo: arta japoneză de a economisi bani
Misterul unor rămășițe umane ale unei femei găsite pe muntele Athos
Femeile vor regiza patru filme majore cu supereroi în 2020, iar Hollywood-ul va fi schimbat complet
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile

Comenteaza acest articol

Aproape jumătate dintre bărbați cred că sarcinile casnice sunt împărțite egal. Femeile îi contrazic

by Andreea Damian   1 min
0