Tabu
Image default
lifestyle

COVER STORY: Razboiul chiriilor

Intrucat chiriile retailerilor ajung sa nu se mai justifice economic – negocierea lor s-a facut in anii de efervescenta imobiliara, cu preturi cuprinse intre 10 si peste 100 de euro pe metru patrat intr-un spatiu de mall – firmele de consultanta imobiliara au gasit o nisa de business: servicii de renegociere a chiriilor cu oameni special dedicati.

 “Avem un client, o firma de retail, pentru care am obtinut o scadere a chiriei cu 50%”, spune pentru MONEY EXPRESS directorul Regatta Eduard Uzunov, care poarta discutii pentru renegocierea a 110 contracte de inchiriere, ata pentru spatii comerciale cat si pentru birouri. Miza e mare atat pentru dezvoltatori, cat si pentru chiriasi. In timp ce primii vor sa-si pastreze veniturile din chirii (peste 200 mil. de euro, la o estimare bruta), ceilalti vor sa-si scada costurile.

Spre exemplu, o ipotetica scadere de ansamblu a chiriilor cu 10% ar aduce companiei chiriase scaderi de costuri de 1,8 mil. de euro – bani care pot insemna enorm in economia businessului, asa cum arata ea azi, cu scaderi masive de vanzari. Ce rezultate au astfel de renegocieri – devenite, dupa cum spune Carl Decoopman, directorul dezvoltatorului belgian Belrom ,“un sport national” – citeste in numarul de azi al revistei MONEY EXPRESS. 

ARTICOLE SIMILARE

Tatal lui Huidu explica de ce nu a fost la inmormantarea fostei sale sotii

Cele mai lipsite de gust cadouri de Crăciun

realitatea

Să vizionăm aceleași filme – Pangea Day

realitatea

Tania Budi DEZVĂLUIE cum a CUCERIT-O Adrian Cristea! Află DETALII INTIME din relația lor!

Beyonce în bikini

realitatea

ACTRITA romanca a facut afacerea vietii: 19 milioane $!

realitatea

Scrie un comentariu