Home > Lifestyle > Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

Cafeaua, coca-cola, furia, surprinderea şi raporturile sexuale – cercetătorii au stabilit lista celor opt elemente majore care pot declanşa o ruptură de anevrism în creier.

O echipă olandeză de la Utrecht Stroke Center a desfăşurat studiul pe 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, cu potenţiale consecinţe fatale. Pacienţii, membri ai familiei sau prieteni prezenţi când s-a petrecut accidentul cerebral au fost invitaţi să-şi amintească evenimentele care au precedat ruptura de anevrism. Într-un chestionar au fost înscrise circa 30 de potenţiale elemente declanşatoare.

După o analiză atentă, cercetătorii olandezi au identificat opt factori majori: comportamente sau evenimente aparent banale – exerciţii fizice prea intense, consum de cafea, coca-cola, suflatul nasului, defecarea, raporturi sexuale şi îndeosebi teama (surprinderea) şi furia.

Explicaţia apărută în revista Stroke este că aceste expuneri ar provoca o scurtă, dar puternică creştere a presiunii arteriale, care poate declanşa ruptura de anevrism în creier. Specialiştii apreciază că aceste date ar putea constitui puncte de referinţă preţioase pentru pacienţii care au suferit un anevrism, în orice caz pentru prevenirea hemoragiilor subarahnoidiene

Articole asemanatoare
Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună
coca cola
Coca Cola, prima în topul companiilor care poluează cu deșeuri de plastic, pentru al doilea an la rând
cafea
Cafeaua va deveni produs de lux din cauza schimbărilor climatice
indonezia
Țara unde milioane de oameni riscă închisoare pentru sex în afara căsătoriei

1 Response

  1. Pingback : Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex | Elodia

Comenteaza acest articol

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

by realitatea   1 min
1