Tabu
LIFESTYLE

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

Cafeaua, coca-cola, furia, surprinderea şi raporturile sexuale – cercetătorii au stabilit lista celor opt elemente majore care pot declanşa o ruptură de anevrism în creier.

O echipă olandeză de la Utrecht Stroke Center a desfăşurat studiul pe 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, cu potenţiale consecinţe fatale. Pacienţii, membri ai familiei sau prieteni prezenţi când s-a petrecut accidentul cerebral au fost invitaţi să-şi amintească evenimentele care au precedat ruptura de anevrism. Într-un chestionar au fost înscrise circa 30 de potenţiale elemente declanşatoare.

După o analiză atentă, cercetătorii olandezi au identificat opt factori majori: comportamente sau evenimente aparent banale – exerciţii fizice prea intense, consum de cafea, coca-cola, suflatul nasului, defecarea, raporturi sexuale şi îndeosebi teama (surprinderea) şi furia.

Explicaţia apărută în revista Stroke este că aceste expuneri ar provoca o scurtă, dar puternică creştere a presiunii arteriale, care poate declanşa ruptura de anevrism în creier. Specialiştii apreciază că aceste date ar putea constitui puncte de referinţă preţioase pentru pacienţii care au suferit un anevrism, în orice caz pentru prevenirea hemoragiilor subarahnoidiene

ARTICOLE SIMILARE

Dacă n-ai băut apă de la robinet zilele astea – fie ești cu PSD-ul, fie paranoic

Dora Constantinovici

Schimbarea ŞOCANTĂ a Lanei Del Rey! Operaţiile estetice şi machiajul FAC MINUNI

Uite cum arata fratele Andei Adam! Crezi ca seamana cu cantareata?

Amanta lui Keo a trecut si prin patul lui DJ Vinny, iubitul Annei Lesko!

Edward Snowden avertisment despre pericolele supravegherii în masă și inteligenței artificiale globale

Dora Constantinovici

Shopping deco de weekend

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu