Home > Lifestyle > Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

Cafeaua, coca-cola, furia, surprinderea şi raporturile sexuale – cercetătorii au stabilit lista celor opt elemente majore care pot declanşa o ruptură de anevrism în creier.

O echipă olandeză de la Utrecht Stroke Center a desfăşurat studiul pe 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, cu potenţiale consecinţe fatale. Pacienţii, membri ai familiei sau prieteni prezenţi când s-a petrecut accidentul cerebral au fost invitaţi să-şi amintească evenimentele care au precedat ruptura de anevrism. Într-un chestionar au fost înscrise circa 30 de potenţiale elemente declanşatoare.

După o analiză atentă, cercetătorii olandezi au identificat opt factori majori: comportamente sau evenimente aparent banale – exerciţii fizice prea intense, consum de cafea, coca-cola, suflatul nasului, defecarea, raporturi sexuale şi îndeosebi teama (surprinderea) şi furia.

Explicaţia apărută în revista Stroke este că aceste expuneri ar provoca o scurtă, dar puternică creştere a presiunii arteriale, care poate declanşa ruptura de anevrism în creier. Specialiştii apreciază că aceste date ar putea constitui puncte de referinţă preţioase pentru pacienţii care au suferit un anevrism, în orice caz pentru prevenirea hemoragiilor subarahnoidiene

Articole asemanatoare
roboții pentru sex
Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei
sex
Tinerii fac tot mai puțin sex! Și nu din cauza pandemiei de coronavirus
sex
Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului
sexul
Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința

1 Response

  1. Pingback : Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex | Elodia

Comenteaza acest articol

Creierul, afectat de furie, cafea şi… sex

by realitatea   1 min
1