Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cremele pentru protecție solară folosite în exces duc la obezitate și depresie

În ultimiii ani, experții din toată lumea ne-au sfătuit să ne protejăm pielea de soare. Adică să folosim creme cu protecție solară cât mai mare și să avem grijă să nu ne expunem neprotejați. Efectele negative ale expunerii neprotejate au fost atât de promovate încât lumea a început să exagereze în acest sens. Acum experții avertizează că nu e bine să ne ferim în continuu de soare.

Într-adevăr este vital să ne protejăm pielea (există riscul apariției cancerului), dar un studiu recent arată că absența totală a expunerii la soare scade cantitatea de vitamina D produsă de organism, iar asta duce la afecțiuni ale oaselor, chiar și osteoporoza, riscul de a deveni deprimați și cel al obezității. Asta nu înseamnă eliminarea cremelor pentru protecția solară. E indicat ca atunci când stăm la soare mai mult de o oră să folosim măcar o cremă cu factor de protecție 20.

La fel de importantă este expunerea directă la soare pentru cel puțin 20 de minute în fiecare zi pentru că asta ajută corpul să producă vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina soarelui. În primul rând, o cantitate normală de vitamina D întărește dinții și sistemul osos, iar deficitul acesteia poate cauza rahitism, osteoporoză, iar oasele se rup mult mai ușor. În același timp, vitamina D este un stabilizator pentru calciu, altfel acesta este eliminat din organism.

De asemenea, o cantitate normală de vitamina D reduce cu 40% riscul apariției cancerului, în special cel de sân, ovarian, la prostată sau colon. Lipsa de vitamina D poate duce la obezitate. Este concluzia la care a ajuns un grup de specialiști care a descoperit că persoanele care urmau o cură de slăbire au obținut rezultate mai bune dacă foloseau vitamina D în timpul dietei.

Soarele binedispune, iar asta se întâmplă datorită faptului că între vitamina D și hormonii responsabili de buna dispoziție există o strânsă legătură. Asta explică și de ce cele mai dese și puternice depresii apar în anotimpurile reci. Așa că, sfatul de bază rămâne acesta: stați în fiecare zi la soare preț de 20 de minute fără a folosi creme pentru protecția solară.

ARTICOLE SIMILARE

Cerb găsit mort în Thailanda cu 7 kg de plastic și lenjerie intimă în stomac

Andreea Damian

Locuri magice in Bucuresti – episodul 6

realitatea

CINE e fata care a inlocuit-o pe BIANCA in inima lui MUTU!

Made in RO ⎥ Târg de Crăciun online by Designist.ro

Ciocîrlan

In 2016 se poarta agendele din piele

realitatea

Monica Lewinsky, întâlnire de gradul 0 cu Hillary Clinton

Andreea Damian

Scrie un comentariu