Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cremele pentru protecție solară folosite în exces duc la obezitate și depresie

În ultimiii ani, experții din toată lumea ne-au sfătuit să ne protejăm pielea de soare. Adică să folosim creme cu protecție solară cât mai mare și să avem grijă să nu ne expunem neprotejați. Efectele negative ale expunerii neprotejate au fost atât de promovate încât lumea a început să exagereze în acest sens. Acum experții avertizează că nu e bine să ne ferim în continuu de soare.

Într-adevăr este vital să ne protejăm pielea (există riscul apariției cancerului), dar un studiu recent arată că absența totală a expunerii la soare scade cantitatea de vitamina D produsă de organism, iar asta duce la afecțiuni ale oaselor, chiar și osteoporoza, riscul de a deveni deprimați și cel al obezității. Asta nu înseamnă eliminarea cremelor pentru protecția solară. E indicat ca atunci când stăm la soare mai mult de o oră să folosim măcar o cremă cu factor de protecție 20.

La fel de importantă este expunerea directă la soare pentru cel puțin 20 de minute în fiecare zi pentru că asta ajută corpul să producă vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina soarelui. În primul rând, o cantitate normală de vitamina D întărește dinții și sistemul osos, iar deficitul acesteia poate cauza rahitism, osteoporoză, iar oasele se rup mult mai ușor. În același timp, vitamina D este un stabilizator pentru calciu, altfel acesta este eliminat din organism.

De asemenea, o cantitate normală de vitamina D reduce cu 40% riscul apariției cancerului, în special cel de sân, ovarian, la prostată sau colon. Lipsa de vitamina D poate duce la obezitate. Este concluzia la care a ajuns un grup de specialiști care a descoperit că persoanele care urmau o cură de slăbire au obținut rezultate mai bune dacă foloseau vitamina D în timpul dietei.

Soarele binedispune, iar asta se întâmplă datorită faptului că între vitamina D și hormonii responsabili de buna dispoziție există o strânsă legătură. Asta explică și de ce cele mai dese și puternice depresii apar în anotimpurile reci. Așa că, sfatul de bază rămâne acesta: stați în fiecare zi la soare preț de 20 de minute fără a folosi creme pentru protecția solară.

ARTICOLE SIMILARE

Un medicament neatestat, care bronzează pielea, se vinde pe internet

realitatea

Drama nestiuta a actorului Dan Puric! I-a murit copilul de doar 10 luni

Șerban Huidu, mesaj impresionant pentru Schumacher: “Ghinionul a LOVIT pe altcineva”

Adevaratul motiv pentru care Catalin Botezatu si Anda Adam s-au despartit!

INCREDIBIL: Valentina Pelinel si-a inselat sotul cu Cristi Borcea!?? DIVORTEAZA AMANDOI!??

Nadine, chelnerita in Beverly Hills: A luat bacsis de la Virgil Iantu si Tudor Chirila

Scrie un comentariu