Tabu
BEAUTYSlider

Cum îngrijești pielea afectată de săpun și dezinfectantul pentru mâini

De când am aflat de COVID-19, singurul lucru pe care îl auzim peste tot este să ne spălăm corect pe mâini. Așadar, înainte de a mânca, când ne întoarcem acasă, de fiecare dată când atingem un mâner, o ușă sau o balustradă de exterior, înainte de a găti, când mergem la toaletă, după ce ne jucăm cu un animal de companie, ne spălăm pe mâini.

Dar spălarea excesivă a mâinilor vă poate face mâinile extrem de uscate și chiar crăpate. Acest lucru se întâmplă atunci când te speli pe mâini cu săpun. Săpunul nu îndepărtează numai murdăria și germenii de pe piele, ci și uleiurile naturale care mențin pielea hidratată. Crăpăturile din piele pot deveni, de asemenea, o ușă de intrare pentru bacterii și viruși, așadar e spre binele tău să tratezi această problemă.

Alternativa pentru spălarea mâinilor cu săpun este folosirea unui dezinfectant cu un conținut de minimum 60% alcool. Dar chiar și alcoolul are un efect de uscare asupra pielii. Întrucât igiena mâinilor este o prioritate în acest moment, nu poate exista niciun compromis. Iată câteva lucruri de care le poți ține cont pentru a evita uscarea mâinilor, deși le speli foarte des.

  1. Asigurați-vă că săpunul pe care îl folosiți este ușor și nu conține parfum. Produsele chimice inutile vor face săpunul mai dur decât trebuie să fie pe pielea ta. Întrucât sunteți în izolare la domiciliu, alegeți să vă spălați pe mâini cu apă și săpun în loc să vă dezinfectați pe mâini cu soluție care conține alcool. Păstrați dezinfectantul de mâine pentru atunci când trebuie să ieșiți afară.
  2. Lăsați mâinile să se usuce natural. Nu folosiți prosopul și mai ales un uscător de mâini, deoarece aerul uscat va înrăutăți situația.
  3. Hidratează-ți mâinile imediat după spălarea lor. O cremă aplicată pe mâinile uscate nu vă ajută prea mult – hidratantul acționează ca un strat protector pentru a menține umiditatea. După spălare, mâna încă e umedă, deci e momentul perfect pentru a aplica o cremă grasă de mâini.
  4. Purtați mănuși. Spălarea vaselor și hainelor poate expune mâinile la apă și substanțe chimice pentru o perioadă lungă de timp. Dar există o soluție ușoară – purtați mănuși în timp ce faceți aceste sarcini.
  5. Aplicați o mască de mâini. Alegeți un moment în care nu veți mai avea nevoie de mâini (cum ar fi în timp ce vizionați un film). Uleiul de nucă de cocos este ideal, deoarece are proprietăți antibacteriene și antivirale. De asemenea, puteți utiliza gel de aloe vera proaspăt ocazional. Spălați după 15-30 de minute.

ARTICOLE SIMILARE

6 tipuri de leziuni provocate de smartphone și cum să le eviți

Andreea Damian

Importanța anvelopelor de iarnă când nu este zăpadă pe drumuri

Tabu Tabu

WOW! Chiar exista crema intens hidratanta care nu lasa o senzatie grasa pe piele!

realitatea

Puterea posteriorului | Fesele au devenit „noii sâni”?

Andreea Damian

Oamenii au capacitatea de a-și regenera părți din corp, la fel ca salamandra

Andreea Damian

Teatrul Românesc a mai pierdut o stea. A murit Olga Bucătaru

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu