Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Cum să planifici vacanţa perfectă

Pentru cei mai mulţi oameni, călătoria, înainte de a fi o plăcere, este o sursă de stres. Chiar dacă se pregătesc să plece în vacanţă pentru a se relaxa, mulţi oameni ajung la destinaţie epuizaţi din pricina consumului de energie pe care l-au alocat pregătirii excursiei şi a călătoriei în sine.
Şi dacă pregătitul bagajelor se poate dovedi a fi o artă, drumul până la destinaţie poate fi la fel de greu ca un test iniţiatic spre iluminare.
Pentru a evita toate aceste neplăceri şi pentru a te bucura de vacanţă încă din momentul în care începi să alegi locul perfect, ar fi bine să te îngrijeşti de câteva detalii.
1. Alege o destinaţie sigură. Chiar dacă eşti o persoană nonconformistă, ar fi totuşi bine să alegi un loc sigur pentru a petrece vacanţa. Destinaţii precum Polul Nord sau vreun deşert s-ar putea să îţi dea bătăi de cap, mai ales dacă vrei  să călătoreşti singură şi să te întorci teafără.
2. Stabileşte un mic itinerar. Este recomandat ca în momentul în care ajungi într-un oraş străin să ai la îndemână macar o hartă şi un ghid cu locurile interesante de vizitat, instrumente pe care să le fi consultat puţin înainte, astfel încât să ai o idee despre ce vei vedea.
3. Fă rezervări pentru hotel. Nu are rost să pierzi timpul căutând un hotel unde să locuieşti pe perioada vacanţei la faţa locului. Cel mai bine este să îţi rezervi dinainte o cameră şi să te asiguri că vei avea toate condiţiile necesare pentru o şedere plăcută.
4. Nu lua un bagaj prea mare. Mai ales dacă mergi într-un oraş precum Paris, Milano sau Barcelona ar fi bine să ai un geamantan mare, dar cel mult pe jumătate plin, în special dacă mergi acolo în sezonul reducerilor. Astfel nu vei risca să te intorci cu un bagaj pe care nu îl vei putea căra sau pentru care va trebui să plăteşti extra cost la biletul de avion.
5. Învaţă câteva expresii în limba ţării în care mergi. Ideal este să fii vorbitoare de limba engleză şi astfel problema comunicării ar fi aproape în totalitate rezolvată. Dacă însă nu eşti, ar fi bine să ştii să spui câteva cuvinte pentru situaţii de urgenţă. Sau măcar să fii însoţită de o persoană care te poate ajuta în acest sens.
6. Fă-ţi un playlist interesant sau ia o carte captivantă. Dacă drumul până la destinaţie este lung, ca să nu te plictiseşti, urmăreşte să îţi ocupi acest timp ascultând o muzică interesantă sau citind.
7. Nu uita aparatul de fotografiat, asigurarea medicală, roamingul, paşaportul şi cardul de credit. Problema fotografiilor se poate rezolva şi altfel sau poate nu este atât de importantă, însă este esenţial să ai asigurare medicală şi bani.

Şi încă un pont: lasă-te furată de peisaj şi vizitează şi locuri care nu există în ghidurile turistice, dar care să te încânte. Poate că ghizii nu găsesc demnă de vizitat o străduţă cu case colorate şi acoperişuri din flori, dar tu s-ar putea să o găseşti irezistibilă.

ARTICOLE SIMILARE

Saptamanal Tabu: Teatru, film, memories și comedie

realitatea

Nunta secreta! Medicul estetician al vedetelor se insoara pentru a treia oara

Cum bea bere HILARY CLINTON? Foto!

Horoscop: Ce cadou vrea să primească în funcţie de zodia lui!

Ce face azi barbatul pentru care Angelina Jolie de Romania s-a sinucis din dragoste la 21 de ani

Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu