Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum să supraviețuiești în carantină la hotel

Simona Halep a fost nevoită să stea două săptămâni închisă în camera de hotel, înainte de a participa la turneul de tenis Australian Open 2021. Australia a impus tuturor străinilor carantina de 14 zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Să stea izolată într-o cameră mică de hotel zile întregi fără opțiunea de a pleca nu i-a fost ușor sportivei noastre. Simona a trebuit să accepte situația, pentru a putea participa la competiția de Grand Slam. Din nefericire, nu doar Australia a adoptat această măsură. O serie de destinații din întreaga lume, inclusiv România, au o carantină obligatorie de două săptămâni la sosire, în timp ce cei care călătoresc în Hong Kong trebuie să stea izolați timp de trei săptămâni.

Deși acest lucru poate părea mult pentru o vacanță, este un obstacol inevitabil pentru cei care trebuie să călătorească în aceste vremuri incerte. Dar cât de greu poate fi să petreci câteva săptămâni închis într-o cameră de hotel? Mai dur decât v-ați imagina, potrivit profesorului Ian Hickie de la Brain and Mind Center de la Universitatea din Sydney. Potrivit lui Hickie, mulți turiști nu își dau seama cât de vital este să fii treaz și activ în timpul zilei și să ai interacțiuni sociale pentru bunăstarea lor generală și ajung să se apropie de carantina hotelieră obligatorie într-un mod „inutil”.

„Oamenii tind să mintă cu privire la serviciile de streaming și urmăresc filme și seriale noapte și dorm toată ziua doar pentru a trece prin perioadă”, spune el pentru CNN Travel. „Dar acest lucru este foarte inutil. Călătorii sunt surprinși de cât de repede starea lor de spirit se deteriorează după câteva zile de la carantinare”. În loc să urmărească serial după serial, Hickie îi sfătuiește pe călători să petreacă cel puțin șase ore pe zi „făcând ceva cu scop” pentru a-și stimula mintea. „Creierul tău este un organ foarte consumator de energie, care nu este consumat prea mult prin privirea la un ecran”, explică el. „Doar angajându-vă în activități complexe, care pot fi legate de muncă, veți simți că ați realizat ceva”.

Factorul „lumină naturală”

Lumina zilei este extrem de importantă atunci când vine vorba de reglarea stărilor noastre și de menținerea programului de somn. Ea este atât de esențială pentru îmbunătățirea stărilor de spirit și pentru setarea ceasului intern în ceea ce privește funcția creierului și emoțiile în moduri specifice, spun specialiștii. Rămâneți activ fizic poate fi dificil în timp ce vă aflați într-un spațiu restrâns, dar poate face o diferență uriașă stării de spirit. La turnerul din Melbourne, la începutul acestui an, vedeta de tenis Novak Djokovic a fost fotografiată încercând să se mențină în formă în timp ce era în carantină, balansând rachete de tenis pe balconul hotelului său, în timp ce jucătoarea britanică Katie Boulter posta pe rețelele de socializare imagini făcând yoga în camera sa. Impactul unor lucruri simple, cum ar fi posibilitatea de a ieși afară, de a obține regulat lumina zilei și de a vă deplasa, au fost evidente.

Rămâi conectat

Unul dintre avantajele majore ale tehnologiei moderne este că poți rămâne conectat. Dar, deși rețelele de socializare pot fi utile, ele pot fi, de asemenea, copleșitoare, în special cu incertitudinea provocată de pandemie. Experții le recomandă călătorilor să nu mai urmărească știrile și noutățile acolo unde este posibil și să se concentreze pe „lucruri care sunt mai intenționate”.

ARTICOLE SIMILARE

Uleiurile coreene esențiale pentru un ten luminos

Andreea Damian

Top 5: cărţi neinspirate scrise de celebrităţi!

Noua gama de tablete Prestigio MultiPad Color

Capcana tehnologiei

Cine este de fapt fata care si-a scris “ma p** pe el de vot”: “Ma intreba cineva: ‘cum e sa te urasca toti?’

„Am 40 de ani, dar mă simt de 70”: cum ne-a îmbătrânit pandemia

Andreea Damian

Scrie un comentariu