Tabu
PEOPLE

Dana Săvuică își amintește cu plăcere despre cariera ei in modă

Fostul manechin și una dintre primele vedete care au pozat în revista celebră cu iepurași a simțit nevoia să treacă în revistă ce a făcut ea pînă la cei 50 de ani pe care i-a împlinit la începutul anului. Dana Săvuică a scris un mesaj pe pagina să de cocializare și a retrăit amintiri plăcute.
“Dana de azi va fi mai bună decât Dana de ieri! În fiecare zi încerc să mai învăț câte ceva. Îmi țin mintea activă și gândurile pozitive. Încerc să îmi depășesc limitele și să nu las teama sau frica să îmi pună bariere. Indiferent de vârstă, omul cât trăiește, învață!”, a scris ea pe pagina ei de socialzare. Apoi a publicat următorul mesaj. “Mândră-s în țara mea. Aproape 20 de ani am cutreierat țară în lung și-n lat după fete frumoase pentru a le oferi posibilitatea de a intră în lumea fascinantă dar extrem de competitivă a modelling-ului.

dana-savuicaOrganizam concursuri în parteneriat cu agenții de modele de la Paris cum a fost Metropolitan Top Model și Cool Girl. Companii mari mă susțineau și erau partenerii mei. Mergeam prin licee în pauza de oră și încercăm în acele cinci minute să scanez curtea școlii pentru a zări față care avea Factorul X. Întotdeauna acea față se distingea de restul prin acel ceva care era diferit de frumusețea clasică. Era o emoție, o stare, o lumină. Era atitudinea. Am școlit sute de fete, le-am pregătit pentru meseria de model care cere disciplină, seriozitate, determinare, ambiție, talent și dorința de autodepășire. Erau fete care veneau din toată țara, crescute în diferite medii iar eu eram cea care le trimitea la Paris, Milano, New York sau Tokyo. Părinții lor își puneau toată încrederea în mine. Era o responsabilitate foarte mare dar aveam și satisfacții pe măsură așteptărilor atunci când îmi vedeam modelele pe pantă ascendentă. Agenția mea Etiquette a fost printre primele lansată după Revoluție. A fost un drum lung, frumos și aventuros întrucât învățam multe lucruri din mers. Am deschis prima școală de modelling din România, impâzind capitala cu afișe și țînând cursurile la Sala Palatului (anul de lansare 1997). În anul 2000 am deschis prima școală de dezvoltare personală, Atelierul de Artă Comportamentală. A urmat cel mai mare festival de modă care a reunit pentru prima oară în România 35 de designeri internaționali, 150 de modele, East on Catwalk.Totul s-a întâmplat la Palatul Parlamentului, fiind susținută de prieteni, profesioniști precum regretatul regizor Ovidiu Bose-Paștina, agenții de publicitate, companii multinaționale, etc. Îmi aduc aminte ce emoții am avut când @andreeaesca intră Live la știri în Primetime luând pulsul festivalului. Iar ambasadorul festivalului a fost actrița Catherine Deneuve. Aceasta este doar una dintre traiectoriile carierei mele și sunt extrem de mândră de ea”, a scris Dana Săvuică.

ARTICOLE SIMILARE

7 vedete de la Hollywood pe care le urmaresti si obiceiurile lor proaste

realitatea

Andreea Esca, Ștefan Bănică, Delia și Smiley, vizați de o molimă care atacă generație după generație. Dan Negru, mesaj manifest

Andreea Damian

Solista formației Roxette, Marie Fredriksson a murit după o luptă de 17 ani cu cancerul

realitatea

Ce sumă a refuzat Andreea Bălan de la Playboy România

Andreea Damian

Denisa Filcea și Flick au devenit părinți. S-a aflat, în sfârșit, sexul copilului

Andreea Damian

Retrospectivă: Cele mai frumoase nunți de celebrități în 2020

Andreea Damian

Scrie un comentariu