Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

De ce au băut concurenții Asia Express urină de vacă în India? La noi e TABU, la ei e politică

Asia Express e pe drumul elefantului spre final și am urmărit aproape toate episoadele (am ținut o vreme cu echipa Morodan și Teleșpan) dar de fapt, de la bun început, cei mai simpatici mi s-au părut Cerebel și Oase. În contextul acesta al emisiunii dar și al alegerilor parlamentare din India, considerate cele mai importante din istoria țării, iată niște scurte note pe seama industriei consumului urinei de vacă.

Poate unul dintre cele mai greu de urmărit a fost episodul Asia Express în care concurenții au băut urină de vacă. Unii au reușit să treacă mai ușor peste probă, alții mai greu, în fine, în cazul echipei Morodan și Teleșpan operatorul a vomitat mai mult decât concurenții.

Dar să aflăm puțin contextul probei. În India urina de vacă se numește Gomutra și este considerată tratament medicinal ayurvedic care tratează lepra, febra, ulcerul sau cancerul. Se consideră că are de asemenea efect de curățare spirituală. Tot din urină de vacă în India se face și substanță pentru curățarea podelelor (firma se numește Vaca Sfântă) sau ca fertilizator pentru culturile de orez.

Există unele state din India în care se vinde urină de vacă în magazine, lângă iaurt și lapte, sau se face din ea pastă de dinți și un fel de cola.

În 2007 în Mumbai niște profesori au stropit elevii unei școli cu urină de vacă – să-i purifice și să-i apere de blesteme. Cei doi profesori au fost arestați pentru că făcuseră jocul unei caste superioare care a pus stăpânire pe școală și sigur, doar copiii din casta inferioară au fost stropiți (adică musulmani).

Acum să ne concentrăm ceva mai mult la alegeri și importanța urinei de vacă în programele politice. Nu râdeți că e treabă serioasă. Anul trecut o mulțime furioasă din Haryana a forțat doi băieți musulmani să înghită o pastă de bălegar de vacă și de urină iar aceștia au vomitat. “Băieții au vomitat pentru că nu știau calitățile medicinale ale urinei de vacă”, a spus unui dintre liderii Congress (de la partidul conservator National India Congress). Unul dintre ceilalți membri – Digvijay Singh – zice și el că bea doi litri de urină pe zi. În opoziție, Congress a lansat un program electoral anul trecut în statul Madhya Pradesh care promitea că dacă o să câștige alegerile o să construiască mai multe sanctuare de vaci și o să acorde granturi pentru întreținerea vacilor și asta exact în statul care e guvernat de partidul BJP ( Bharatiya Janata Party sau în traducere Partidul oamenilor din India, partid de dreapta condus de Narendra Modi) care se mândrește cu primul sanctuar de vaci din țară. Lângă urina de vacă care va fi comercializată la nivel industrial, Congress a promis că va eradica și corupția din Madhya Pradesh.

Singurul care nu este de acord cu folosirea urinei de vacă este chiar președintele partidului Congress, Rahul Gandhi care a și refuzat să participie la lansarea programului Congress și a spus de mai multe ori că tradiția asta ar trebui să dispară. Dar restul liderilor Congress sunt de neoprit.

În primăvara lui 2018, un comitet guvernamental din nordul Indiei a propus îmbutelierea urinei de vacă pentru a o vinde ca tratament. Propunerea aparinea partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP) al prim-ministrului Narendra Modi iar organismul medical ayurvedic din statul Uttar Pradesh a emis o propunere de afaceri pentru a-și extinde gama de produse “pentru a face urina de vacă mai accesibilă oamenilor de rând”. “Vom promova urina de vacă ca băutură pentru îmbunătățirea sănătății. Consumul zilnic de urină de 10 ml până la 20 ml de vaci va acționa ca prevenție împotriva bolilor sezoniere, cum ar fi febra, tusea și afecțiunile legate de stomac”

Practic, deși există medici care au spus că s-ar putea ca din cauza consumului de urină de vacă oamenii să facă meningită, pneumonie sau chiar diverse afecțiuni la inimă (datorate unor infecții provocate de minunatul medicament ayurvedic) și Congress și BJP au ieșit cu declarații despre cum vor încuraja industria dacă vor câștiga alegerile.

Rahul Gandhi (stânga) și Narendra Modi (dreapta)

Nebunia celor două partide legată de industria urinei de vaci o fi la noi doar încă un subiect amuzant dar în India vă asigur că este un subiect cât se poate de fierbinte. Și spun asta pentru că pe lângă faptul că se câștigă foarte mulți bani din comercializarea ei și a derivatelor, populația pe care se bat cele două partide este cea majoritară – hindusă. Practic, trecând peste mesajele naționaliste, atât Congress cât și BJP merg pe cartea tradiției și renunță complet la secularism.

ARTICOLE SIMILARE

Exclusiv TABU: ALINA Eremia & DORIAN Popa – ce se intampla intre ei?

Iulia Vântur a părăsit Bollywood-ul pentru o capitală europeană. Ce proiecte pregătește vedeta

Tabu Tabu

Gina Pistol și Smiley, în cea mai intimă fotografie de până acum

Andreea Damian

Serena Williams, detalii despre bebelușul lui Meghan Markle

Andreea Damian

Limba “Game of Thrones” pe care o învață 1.2 milioane de oameni

realitatea

O nouă pierdere dureroasă pentru fanii serialului „Beverly Hills 90210”

Andreea Damian

Scrie un comentariu