Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

De ce bărbaților le poate fi greu să asculte femeile

Fie că este vorba de un iubit, un frate sau un prieten – niciunul nu știe să asculte o femeie. Și nu, nu pentru că se plictisesc. De fapt , există studii care arată că există mai multe motive pentru care „se luptă” să asculte o femeie. Creierul bărbaților aude, se pare, pur și simplu vocea feminină în mod diferit.

Creierul bărbaților se aseamană 99% cu cel al femeilor, însă tocmai acest 1% face toată diferenţa. Studiile ce au analizat acest procent de 1% au constatat faptul că lobul frontal al femeilor, responsabil pentru rezolvarea problemelor, este mai mare decât cel al bărbaţilor.

Vocile feminine determină creierul bărbaților să lucreze mai mult.

Un studiu relevă faptul că bărbații reacționează diferit la vocile feminine. Bărbații au mai puțină activitate în unele părți ale creierului atunci când alți bărbați vorbesc. De fapt, creierul bărbaților a trebuit să lucreze mai mult pentru a descifra și a înțelege ceea ce spuneau femeile. Aceasta înseamnă că bărbaților le este mai greu să înțeleagă semnificațiile și emoțiile a ceea ce spun femeile.

Vocile femeilor sunt mai puțin autoritare.

S-a constatat că dimensiunea corzilor vocale și a laringelui unei femei este importantă, deoarece persoanele cu voci mai înalte sunt luate mai puțin în serios. De fapt, studiul ne spune că avem mai multă încredere în persoanele cu voci mai joase și că le preferăm în rolurile de conducere. Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații ar putea să nu asculte la fel de mult femeile ca și colegii.

Vocile femeilor sunt mai puțin autoritare.

Diferența dintre vocile feminine și masculine este crucială aici. Când femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decât bărbații și tind să vorbească într-un mod mai melodic. Acești 2 factori pot face dificil pentru creierul bărbaților să înțeleagă rapid ceea ce spun femeile, deoarece există mai multe de descifrat.

Este un mit că femeile vorbesc mai mult.

Stereotipul că femeile vorbesc mai mult decât bărbații este un mit urban, potrivit cercetărilor. De fapt, se pare că bărbații și femeile vorbesc aproximativ aceeași cantitate, iar contextul este la fel de important. Cercetările au arătat că, în anumite circumstanțe, bărbații vorbeau mai mult decât femeile, iar în altele, femeile mai mult decât bărbații.

Zonele din creier responsabile pentru limbaj sunt cu până la 17% mai mari în cazul femeilor, decât al bărbaților. Nefiind mulțumite doar cu acea zonă mai mare, creierul femeilor este bun și la multi-tasking, procesând limbajul în ambele emisfere, în timp ce bărbații participă la conversații doar folosind partea dominantă a creierului.

ARTICOLE SIMILARE

Omul-Păianjen va rămâne în Universul Cinematografic Marvel

Andreea Damian

Psoriazisul pustular: care este particularitatea sa și cum să-l tratezi?

Andreea Damian

Ivanka şi Melania Trump, într-un top al celor mai sexy 100 de femei din lume

Andreea Damian

Johnny Depp rupe tăcerea după ce a fost acuzat de violență domestică de Amber Heard

Andreea Damian

Met Gala 2020. Tema de anul acesta va aduce pe covorul roșu cele mai grandioase și abstracte ținute

Andreea Damian

Demi Moore și Bruce Willis, din nou împreună, de dragul fiicelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu