Tabu
BEAUTY

De ce este atât de dificilă reciclarea ambalajelor cosmetice?

produse cosmetice

În timp ce mărcile de produse cosmetice s-au angajat să lupte împotriva ambalării excesive, progresul nu a fost încă făcut. În fiecare an, sunt produse 151 miliarde de recipiente pentru produsele de înfrumusețare. Problema este mai complexă decât ne-am imaginat.

Câte recipiente cu produse de înfrumusețare se strâng în baia ta? Cu siguranță prea multe, judecând după cele 151 de miliarde de unități pe care industria cosmetică le produce în fiecare an (dintre care majoritatea sunt din plastic). Aceste cifre sunt dezvăluite de un studiu realizat de Euromonitor. Și, din păcate, majoritatea acestor ambalaje sunt foarte greu de reciclat sau nu pot fi reciclate complet.

 

Producătorii de produse cosmetice sunt acum angajați să abordeze problema plasticului din industria de beauty. L’ Oréal a promis că va face toate ambalajele sale 100% reciclabile sau bio-degradabile până în 2030. Unilever, Coty și Beiersdorf și- au luat angajamentul de a utiliza ambalaje din plastic reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

La rândul ei, Estée Lauders-a angajat ca cel puțin 75% din ambalajele sale să fie reciclabile, reutilizabile, reciclate sau returnabile până în 2025. Cu toate acestea, progresul pare destul de lent, mai ales când știm că 8,3 miliarde de tone de plasticele pe bază de petrol au fost produse până astăzi. Dintre acestea, 60% își încheie viața fie prin incinerare, fie aruncate la gunoi.

În prezent, în lume, doar 14% din ambalajele din plastic sunt colectate pentru reciclare – iar dintre acestea, doar 5% vor fi efectiv reutilizate, din cauza pierderilor care apar în timpul sortării și reciclării. Ambalajul cosmeticelor este adesea și mai complex de reciclat. Pompele multor produse sunt un bun exemplu în acest sens: sunt realizate dintr-un amestec de plastic și aluminiu. Unele ambalaje sunt prea mici pentru ca materialul să fie extras în timpul procesului de reciclare.

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai periculoasă modă a verii: arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice

Andreea Damian

Cum arată Naomi Campbell fără perucă. Fanii i-au apreciat curajul de a poza așa

Andreea Damian

Glowing Pumpkin Face Mask

Cum să îţi îngrijeşti tenul pe timp de iarnă

Jennifer Lopez își lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Beauty Trend: Rapunzel se intoarce

realitatea

Scrie un comentariu