Tabu
Image default
LIFESTYLE Psihologie Slider

De ce oamenii care părăsesc biroul la ora 17:00 au o viață mai bună

Conform cercetărilor efectuate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, munca suplimentară nu îți aduce absolut niciun beneficiu. Din contră, orele lucrate peste program nu numai că își afectează eficacitatea, dar și sănătatea fizică și mentală, dar și viața socială.

Persoanele care pleacă la timp sunt mai sănătoase și mai fericite. Se preferă cu siguranță calitatea, nu cantitatea – mai ales când vine vorba de orele de lucru. Iată de ce merită să părăsim biroul în fiecare zi la ora 17.00.

Munca peste program nu este productivă.

Studiile au arătat că după o anumită oră suntem din ce în ce mai productivi și munca noastră va fi mai puțin rentabilă. Acesta este motivul pentru care mulți angajatori măsoară productivitatea în funcție de rezultate, nu în funcție de orele lucrate și nu le pasă efectiv dacă lucrezi mai puține ore, atâta timp cât îți vei face munca așa cum trebuie.

Ești mai sănătos.

Orele de lucru suplimentare determină un risc crescut de boli cardiovasculare, oboseală, niveluri scăzute de energie și sănătate precară. Un studiu realizat pe 3 continente a descoperit că persoanele care lucrează peste 55 de ore pe săptămână au un risc cu 33% mai mare de accident vascular cerebral, comparativ cu persoanele care lucrează sub 40 de ore pe săptămână. De asemenea, conform acestui studiu, angajații supraîncărcați au un risc cu 13% mai mare de boli coronariene.

Îți vei îndeplini sarcinile la timp.

Dacă te-ai obișnuit cu ideea că trebuie să termini toate sarcinile la ora 17:00, vei realiza că nu există prea mult timp – și este minunat! Fără distrageri inutile, pauze lungi de cafea sau conversații întâmplătoare cu colegii, înseamnă abilități mai bune de a gestiona timpul.

Stabilește niște limite.

Stabilirea granițelor și anunțarea colegilor că părăsiți biroul la ora 17:00, chiar dacă preferă să se stea până mai târziu, stabilește o atmosfera potrivită la birou. Adesea, oamenii nu pleacă la timp doar pentru că nu vor să fie oile negre și par să nu fie suficient de devotați. Este important să înțelegem unde se termină munca și începe propria viață, sau ai putea uita complet de tine.

Te vei bucura de mai mult timp liber și te vei odihni suficient.

S-ar putea să nu te simți niciodată obosit că stai la birou până mai târziu și s-ar putea să-ți iubești munca, dar atunci când poți, părăsește biroul la ora 17.00. Vei simți cât de frumos este să ai o oră în plus sau 2 în fiecare zi, doar pentru tine. Să te apropii de familie și prieteni, să faci sport, să îți duci câinele în parc și să dedici timp hobby-urilor tale!

Părăsești locul de muncă la ora 17.00 sau rămâi la birou mai mult? De ce? Vom fi bucuroși să aflăm experiențele voastre.

ARTICOLE SIMILARE

Masaj benefic

realitatea

TEST de perspicacitate inedit! Nici nu-ti imaginezi cat de usor e raspunsul… Cum obtii un patrat mutand doar un chibrit?

realitatea

Alexander McQueen ⎢ Prințesele din Țara Galilor

Ciocîrlan

Teatru, filme, haine și motociclete

realitatea

Inna a pozat așa cum nu ai mai văzut-o niciodată FOTO

Tabu Tabu

Lucrare de artă Banksy găsită pe un garaj din Țara Galilor, vândută pentru o cifră cu șase zerouri

realitatea

Scrie un comentariu