Tabu
BEAUTYSlider

De ce tunsul ne trezește energia?

Ați observat cum vizită la coafor vă poate ridica moralul? Chiar dacă tăiem din păr doar doi centimetri, ne simțim mai bine după ce părăsim salin. Dar de ce? Există o legătură neștiută între părul nostru și starea noastră interioară. De fapt, din punct de vedere biologic, părul depinde în întregime de calitatea sângelui care îl hrănește, acest sânge care este influențat direct de stările noastre, de mâncarea noastră, de suferințele noastre sau de bucuriile noastre.

Părul are această capacitate excepțională de a reflecta starea noastă fizică, psihică și spirituală. „Părul tău este oglinda sufletului tău.”, susține autoarea Lila Rhiyourhi. În lucrarea sa, care conține studii științifice, dar și povești mitologice și culturale, ea transmite în principal informații canalizate prin ghidurile sale spirituale și ridică vălul pe dimensiunea sacră a părului nostru.

„Părul este hrănit pe meridianul renal. Este cel care se ocupă în mod specific de distribuirea energiei vitale. Este responsabil pentru măduva spinării și prezidează sănătatea oaselor, a dinților și a părului, ridicate la același nivel. (…) Părul tău este un adevărat captor de informații subtile, este implantat pe craniu, în imediata apropiere a chakrei coronale, a cărei funcție este să te deschidă către dimensiunea ta spirituală, să te conecteze la divin și la cunoașterea supremă. Părul tău seamnă cu niște antene conectate la înțelepciunea cosmică și la celelalte planuri de conștiință ale Universului.”, spune Lila Rhiyourhi, potrivit Femme Actuelle.

Tunsul: un proces inițiatic

Când ne tundem părul, nu mai este posibil să ne întoarcem. Este o asumare de riscuri care ne obligă să mergem mai departe. Deci, este important să fim hotărâți atunci când ne gândim la o tunsoare cu totul nouă. „Trecerea foarfecului prin păr nu este un act banal. În funcție de nivelul de conștiință al celui care o face, poate deveni un gest terapeutic. Pentru că totul este în artă și în modul de a tăia părul. Tot mai mulți hairstiliști își asumă acest rol spiritualist”, subliniază ea . De asemenea, în această perspectivă se practică tricoterapia, o metodă energetică care constă în tăierea părului cu un anumit protocol pentru a găsi bunăstarea și claritatea.

Tunsul poate însemna eliberarea de trecut

„Când vă tundeți părul, puteți profita de ocazie pentru a vă elibera de o parte din suferință, de emoțiile voastre dureroase, de trecutul dificil sau de traumele recente. Știți deja că, spălându-vă părul, efectuați vă purificați, vă eliberați de elementele negative ale vieții de zi cu zi, care vă împiedică să acționați cu bucurie, blândețe, dragoste, inspirație și pace: toate atributele a ceea ce suntem cu adevărat.”

Deoarece reflectă starea noastră interioară, stochează amintiri din trecut și permit, ca intuiția, să acceseze planurile subtile ale lumii, părul merită atenția noastră deplină.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se utilizează plantele adaptogene, aliați valoroși împotriva oboselii și stresului

Andreea Damian

Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă

Andreea Damian

Drake a recunoscut că visa la o familie perfectă alături de Rihanna

Andreea Damian

Adrian Minune, livrator de mâncare! Cum a fost surprins manelistul. A rămas fără bani?

Andreea Damian

V-o imaginati? IULIA VANTUR la 16 ani!

Judi Dench e coperta revistei British Vogue la 85 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu