Tabu
LIFESTYLESlider

Declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie, eliminată!

Declarația pe proprie răspundere pentru românii cu mai multe locuri de consum va fi eliminată, anunță guvernanții.

Declarația pe propria răspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie electrică și gaze naturale va fi eliminată pentru clienții care au mai multe locuri de consum, prevede un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei.

Modificarea elimină obligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat.

Cine trebuie să depună declarație

Astfel, obligativitatea de depunere a declarațiilor rămâne doar consumatorilor finali care se încadrează în următoarele categorii:

clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor;
clienții care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ:
familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ.

OUG pentru eliminarea declarației pe proprie răspundere pentru persoanele cu mai multe locuri de consum

Anterior, ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că Guvernul va da o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea declarației pe proprie răspundere pentru persoanele cu mai multe locuri de consum.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, a transmis Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Cu foarte puțin timp în urmă, PSD propunea eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie. Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei „ar introduce discriminări”.

ARTICOLE SIMILARE

Orașul dăunează grav sănătății

realitatea

Tapiseria față cu tehnologia, într-o nouă expoziție One Night Gallery

Ciocîrlan

Alimentele care te pot face mai anxios în perioada de izolare. Cu ce le înlocuiești

Andreea Damian

TOP 5 Bancuri despre ALEGERI

Crud, dar adevarat – traficul de organe

realitatea

Femeile si Masturbarea – subiect tabu?

realitatea

Scrie un comentariu