Tabu
Image default
PEOPLESlider

Despre carieră și viața de familie – interviu cu Alexandra Păcuraru

La 33 de ani, Alexandra Păcuraru este mama a 4 copii și se bucură de o carieră de succes în televiziune. Întrebată cum găsește echilibrul perfect între viața profesională și cea de familie, Alexandra ne-a mărturisit că nu există o rețetă a succesului și că rolul de mamă poate fi epuizant, mai ales când ai și o carieră pe care să te concentrezi.

Care sunt pasiunile, hobby-urile tale?

Pasiunile mele sunt legate de cei mici. În fiecare zi descoperim noi activități de făcut în familie, de la gătitul împreună cu copiii la strânsul frunzelor din curte. Înainte, ne plăcea tuturor să călătorim și să explorăm frumusețea naturii, anul acesta ne-am reprofilat pe activități pe care le putem face în casă, în siguranță.

La cât timp după naștere ai revenit la muncă?

După fiecare sarcină, mi-am luat cam 5 luni în care să stau cu cei mici și apoi am revenit la birou.

Ce îți place cel mai mult la stilul tău de viață?

Modul în care ne organizăm în general, ceea ce mă ajută foarte mult și pe plan profesional dar și pe plan personal, mai ales atunci când ai de-a face cu 4 pitici cu multă energie. În plus, dorința de a învăța cât mai mult și puterea de muncă pe care o am și care mă ajută să fiu în fiecare zi puțin mai bună decât în ziua precedentă.

Îmbinarea carierei cu viața de familie este o provocare pentru toți părinții. Tu cum reușești să le împaci pe amândouă?

Cariera înseamnă 8 ore departe de minunile mele, însă este acea parte din zi în care mă dedic familiei Realitatea Plus. Totul este mai ușor când ai lângă tine o echipă extraordinară alături de care poți munci. În fiecare seară mă încarcă cu multă energie momentul în care începe emisiunea „Legile Puterii” și mă bucură foarte tare că pot aduce informații la zi pentru telespectatorii noștri.

Când se termină munca, mă întorc seara acasă la cei mici și citim o poveste înainte de culcare. Nu cred că există o rețetă a succesului, sau poate eu nu am descoperit-o încă. Cert este că ne străduim să le împăcăm pe cele două cât mai bine și, când se întâmplă să avem perioade mai aglomerate la muncă, compensăm cu mici escapade de weekend în care să ne putem dedica complet familiei.

Ce iubești cel mai mult la experienţa de mamă? Dar de soţie?

Viața de mamă te face să prețuiești fiecare moment, de la nopțile nedormite, la plânsetele în miez de noapte, fiecare îmbrățișare și „te iubesc, mami”.

Ca soție, având în vedere că avem 4 copii, e mai dificil să ne facem timp doar pentru noi doi. E o provocare constantă, reușim însă uneori să ieșim la o masă doar în doi și să ne bucurăm cât mai mult de acele momente împreună. Cred că ar trebui întrebat și soțul meu aici 😄

Cum reușești să îți împarți timpul între creșterea celor mici și carieră?

Prioritățile în viața mea sunt copiii, iar tot programul de familie este organizat în funcție de nevoile lor. Mi-am setat că plec de lângă ei pentru a le pregăti o lume mai bună, o lume stabilă. Muncesc cu drag și asta face diferența. Chiar dăruiesc tuturor o parte din mine seară de seară, cu fiecare emisiune pe care o moderez. Oricât de obositoare ar fi o zi de lucru, copiii mei declanșează în mine o energie extraordinară care mă ajută să continui să lupt în fiecare zi pentru viitorul lor.

Cum s-a schimbat viața ta de nd ai devenit mamă?

Cred că nu aș fi cunoscut această strălucire a vieții de zi cu zi fără comorile mele. M-au responsabilizat, m-au făcut să apreciez mult mai mult fiecare moment din viață, mi-au întărit credința și m-au motivat să lupt pentru familie, pentru societate și pentru o zi de mâine mai bună pentru noi toți.

Când petreceți timp împreună, ce activități preferați? Cine alege?

De obicei copiii aleg, Amelie și Justinian sunt cei mai mari și ei vin cu idei, iar cei mici sunt de acord instant. De regulă preferă activități afară, ieșim în curte și ne jucăm cu mingea sau facem echipe pentru badminton. Uneori, aleg și jocuri pe calculator în echipă, chiar sunt distractive.

Exista un lucru peste care nu poți trece când vine vorba de copii?

Pentru mine, este esențial să vorbesc cu ei cum aș vorbi cu un adult, respect fiecare promisiune și fiecare angajament pe care mi-l iau. Nu îi mint niciodată, nu îi amăgesc, le respect dorințele și neplăcerile. Nu avem reguli stricte, îi creștem astfel încât să le explicăm, de ce e bine să faci un lucru, de exemplu când este vorba de timpul liber. Ei știu deja că prioritare sunt temele, apoi joaca. La fel și cu alimentația, nu sunt exagerată și încerc să gătesc cât mai sănătos, dar din când în când dacă vor să mănânce cartofi prăjiți, îi gătim și mâncăm împreună.

Îmi doresc să fie responsabili și maturi, să nu râvnească niciodată la lucrul altuia, de aceea îi tratăm în discuții ca pe niște adulți și vorbim deschis despre orice întrebare ar avea.

În general, dar mai ales în contextul actual, copiii petrec foarte mult timp în mediul online. Cum gestionezi acest lucru?

În primul rând, învățăm că totul se face cu măsură. Le permit să petreacă timp în online, sub supravegherea unuia dintre noi, din fericire lor le place să petreacă timpul liber departe de monitoare și tablete.

Cum se înțeleg între ei?

Bine, foarte bine! I-am crescut ciorchine și se simte că nu pot sta unul fără altul. Se ceartă, se împăcă, la supărare își strică jucăriile ca să se tachineze, ca între copii. Dar seara la culcare dorm îmbrățișați și cu zâmbetul pe buze.

Descrie-i în câteva cuvinte!

Amelie– exact ca sora mai mare, blândă, bună și iubitoare

Justinian– șeful casei, ia decizii înțelepte și vrea sa fie mereu cel mai bun în ceea ce face

Zenovia- un mix între cuminte și poznașă, mereu foarte curioasă de tot și de toate

Maricel– energie vie, se trezește primul și se culcă ultimul, este foarte energic și activ

Povestește-ne un moment important pentru tine, alături de cei dragi

Din toate amintirile, cel mai important pentru mine este momentul mesei de Crăciun când ne strângem toți 8 frați și surori, mulți deja cu copii, să văd emoția din ochii tatălui meu când ne vede pe toți la un loc. Mulțumirea lui ca suntem toți la aceeași masă, cu copii și cu nepoți. E important pentru mine sa ajung la vârsta lui cu toti copiii și nepoții la masa sa sărbătorim sfintele sărbători de Crăciun. În aceste timpuri tulburi, momentele petrecute cu familia sunt de neuitat.

Crezi că sunt influențați cei mici de cariera părinților?

Sunt influențați în sensul că au sprijin să urmeze cariera părinților lor, dacă ei aleg asta. Fetelor mele le place să se vadă la televizor, e posibil ca în câțiva ani să își dorească să realizăm o emisiune împreună pentru copii. Băieții încă oscilează, când vor decide ce își doresc îi vom sprijini pe drumul pe care vor dori sa meargă.

Cum te descurci ca mamă cu o carieră importantă? Ce sfaturi ai pentru mamele care sunt în aceelași context?

Nu e ușor, după eforturi supraomenești în unele momente grele vin și rezultate frumoase tot ce a fost greu se uită repede. Le sfătuiesc pe toate mamele să facă exact ce le spune inima ca atunci când se trage linie să nu existe regrete ci doar mulțumiri! Dacă mama este fericită și împlinită, familia este la fel. Știu că poate suna prea feminist, dar consider că mamele sunt motorul fericirii într-un cămin.

ARTICOLE SIMILARE

Harrison Ford intră în universul Marvel. În ce film va juca actorul

Andreea Damian

Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul pentru Harry și Meghan

Andreea Damian

E oficial! Show-ul Victoria’s Secret din 2019, anulat

Andreea Damian

Revenirea triumfală a permanentului

Andreea Damian

Gigi Hadid și puterea machiajului. Cum arată rutina ei zilnică

Andreea Damian

Cum se comporta zodiile in relatii?

realitatea

Scrie un comentariu