Tabu
Image default
HEALTHSlider

Detox: cum să-ți purifici corpul după sărbători? Programul ideal

De Crăciun și de Anul Nou, nu este neobișnuit să te răsfeți. Rezultat: de multe ori simțim un pic de slăbiciune după sărbători. Emmanuelle Lerbret, expert naturist, oferă câteva sfaturi de detoxifiere pentru ca mesele mari să nu ne rămână pe burtă.

Din cauza pandemiei de Covid-19, sărbătorile de sfârșit de an au o aromă cu totul specială în acest an. Nu au mai fost restricții atât de aspre, așadar a fost posibil să te distrezi cu mese festive, chiar și în grupuri mari. Dar ce să faci pentru a elimina toxinele după ce ai mâncat și ai băut în exces?

Ai grijă de ficatul tău

Dintre toate organele din sistemul digestiv, cel care suferă la petreceri este ficatul. El trebuie să facă față excesului repetat de grăsimi, zahăr și adesea alcool. De aceea, este benefic să planifici o zi de dietă care poate fi organizată în diferite moduri.

Fie ținem complet post negru și doar bem apă. Acest lucru este apoi completat cu infuzii de plante precum rozmarinul care vor stimula activitatea ficatului. Puteți bea 3 până la 4 căni în timpul zilei.

Fie facem o monodietă, adică ne mulțumim să consumăm un singur aliment în timpul zilei și la mijlocul iernii ideal este supa de legume verzi (praz, salată verde, broccoli…), fără a adăuga grăsimi. Consumul unui singur aliment va ușura sistemul digestiv și îi va oferi energia necesară pentru a scăpa de toxinele sale.

O altă opțiune este sosul de mere sau mărul copt fără adaosuri, cu excepția eventual a scorțișoarei.

Paracetamol, un prieten fals

Atenție la paracetamol, care pare tentant în caz de „mahmureală”. Este un dușman al ficatului pentru că inhibă glutationul, o moleculă esențială pentru activitatea de detoxifiere. Combinația de alcool și paracetamol este, prin urmare, dăunătoare pentru buna funcționare a ficatului.

Durerile de cap după excesul de alcool sunt legate de supraîncărcarea cu toxine din ficat. Pentru a evita utilizarea paracetamolului este necesar să ajutați ficatul prin hidratare. Puteți masa o picătură de ulei esențial de mentă pe tâmple. Aveți grijă să respectați precauțiile uzuale.

Detoxifiere: câteva sfaturi preventive

Din lipsă de moderație, este bine să luați, după mesele festive, 1 până la 2 picături de esență de lămâie într-o lingură de ulei de măsline care sunt tonice hepatice și biliare.

Cel mai bun lucru este să vă răsfățați cu mâncăruri ușoare și sănătoase de sărbători precum fructele de mare sau crustaceele cu sosuri de citrice, piureuri de legume.

Pe partea de alcool, alternați întotdeauna cel puțin un pahar de apă între fiecare pahar de alcool, mai ales dacă seara trebuie să fie lungă.

ARTICOLE SIMILARE

Cristina Joia, lovită de un vecin

Andreea Damian

Nicole Scherzinger, pe scena Cerbului de Aur de la Brașov

Andreea Damian

Te simți mereu obosită? Zece lucruri de schimbat în viața ta

Andreea Damian

Dani Oțil a rămas fără coleg în emisiune. Răzvan Simion nu mai apare de câteva zile la televizor

Andreea Damian

Cămașa albă | Cu ce s-o asortezi pentru a-ți reîmprospăta aspectul

Andreea Damian

Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

Andreea Damian

Scrie un comentariu