Tabu
PEOPLESlider

Documentarul Matangi/Maya/M.I.A a făcut-o pe artistă să plângă

M.I.A. recunoaşte că este un star pop problemă iar acum, de când se vorbeşte de documentarul despre ea – Matangi/Maya/M.I.A – în care sunt dezvăluite unele dintre problemele cu care se confruntă, publicitatea artistei e şi mai mare.

Documentarul este despre mai mult de 20 de ani din viaţa cântăreţei şi include imagini pe care le-a surprins chiar ea cu familia ei în Londra sau în Sri Lanka, acolo unde s-a născut în 1975 (cu numele Matangi Arulpragasam. De asemenea, în documentar apar şi discuţii despre tatăl său, membru al rezistenţei Tamil în timpul războiului civil din Sri Lanka şi despre cum a ajuns familia sa să fie refugiată la Londra atunci când M.I.A. avea doar 10 ani.

 

Aspectele controversate ale carierei sale de după ce a ajuns vedetă internaţională în urma succesului cu piesa Paper Planes din 2007 sunt şi ele cuprinse în film. Nu s-a uitat nici partea în care cântăreaţa a apărut într-un profil realizat de New York Times (absolut îngrozitor) sau procesul intentat de N.F.L. după ce M.I.A. a arătat degetul mijlociu la un concert de la Super Bowl în 2012.

Filmul are succes mai ales în ceea ce-i priveşte pe criticii de film care l-au descris ca fiind inovator însă M.I.A. spune că a plâns când l-a văzut, adăugând – “ e şocant să văd atât de multe lucruri personale, am să tratez documentarul ca pe o formă de terapie”

Regizorul filmului Matangi/Maya/M.I.A, Steve Loveridge este un prieten vechi al cântăreţei, din vremea în care amândoi studiau la Colegiul Central St. Martins din Londra. A durat 8 ani să termine de montat mai mult de o mie de ore de material din care a ales, material filmat în mare parte de artistă.

M.I.A. spune că e o mare diferenţă între scena politică din 2018 faţă de cea din 2010. “Acum este acceptabil să fii activist din postura de artist pop, chiar dacă ţi se cam marchează lucrurile despre care ai voie să vorbeşti” spune ea. În 2016 a fost nevoită să se retragă de la festivalul Afropunk din Londra după ce a comentat despre mişcarea Black Lives Matter din SUA, spunând că nici despre problemele musulmanilor nu se vorbeşte destul. “Doar am întrebat dacă şi vieţile musulmanilor au o importanţă – ca parte a conversaţiei. Şi în acel moment am fost criticată de presă şi interzisă la festivaluri. De ce unele subiecte sunt mai importante decât altele?”

Loveridge speră că filmul va inspira refugiaţii din toată lumea: “ Reprezentantă a unei prime generaţii de refugiaţi în Anglia, Maya a devenit un star pop, a făcut lucruri incredibile. Dacă n-ar fi fost artist, ar fi putut fi cu uşurinţă medic sau om de ştiinţă. Sper ca povestea ei să ofere speranţă oamenilor de peste tot”

Data în care va apărea documentarul pentru marile ecrane nu a fost încă anunţată.

ARTICOLE SIMILARE

Ce se întâmplă cu actrița Natașa Raab la un an de când s-a aflat că e grav bolnavă

Andreea Damian

Uber a publicat primul raport de securitate: aproape 6.000 de agresiuni sexuale în doi ani, numai în SUA

Andreea Damian

Aretha Franklin. Ce scrie pe certificatul de deces al Reginei muzicii soul

Andreea Damian

Planurile de lansare ale noului album Lady Gaga, date peste cap de epidemia de coronavirus

Andreea Damian

Forever 21 a intrat în faliment. Se închid 350 de magazine din toată lumea, inclusiv din România

Andreea Damian

Ce probleme are în carieră Dana Rogoz din cauza CoVid19

Tabu Tabu

Scrie un comentariu