Tabu
Image default
CULTURE Slider

Prima femeie care învinge un bărbat la Campionatul Mondial de Darts (jocul cu săgeți pentru bărbați)

Jucătoarea de Darts Fallon Sherrock a devenit marți prima femeie care a bătut un bărbat într-un meci la Campionatul Mondial de Darts, un joc cu săgeți considerat „mai degrabă masculin”.

Sherrock a obținut Victoria în fața lui Ted Evetts la evenimentul Professional Darts Corporation (PDC) de la Alexandra Palace din Londra, lăsând gură cască publicul. „Nu-mi vine să cred că am scris istorie.”, a declarat Fallon Sherrock după meci.

Campionatul Mondial de Darts pentru bărbați PDC (sugerează și titlul) are 96 de jucători în fiecare an și există doar două locuri pentru femei. „Avem nevoie doar de mai multe oportunități pentru a dovedi că putem”, a spus ea despre decizia de a permite și femeilor să concureze. Sherrock a spus că nu-și amintește mare lucru despre meci, dar „s-a bucurat de fiecare minut din acesta”.

Tânăra de 25 de ani a devenit una dintre jucătoarele de top din lume, iar popularitatea ei continuă să crească, notează CNN.

Sherrock a devenit a cincea femeie care a concurat la campionatele mondiale, iar a patra de când s-au schimbat regulile privind calificarea femeilor, în 2019.

În 2000, Gayl King a devenit prima femeie care a jucat la Campionatul Mondial PDC.

Victoria lui Fallon Sherrock o trimite în runda a doua a campionatului. Campionatul Mondial PDC este unul dintre turneele importante ale sportului alături de Campionatele Mondiale BDO. Finala turneului este programată pentru 1 ianuarie.

ARTICOLE SIMILARE

Ce este postul intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 17 ianuarie

realitatea

Pascal Bruckner despre colonialism, rasism, multiculturalism și mai 1968 – INTERVIU

Dora Constantinovici

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Andreea Damian

Designerul care a creat rochia de mireasă pentru Meghan Markle părăseşte casa Givenchy

Andreea Damian

În cât timp te vindeci, de fapt, de coronavirus

Andreea Damian

Scrie un comentariu