Tabu
CULTURE Slider

Prima femeie care învinge un bărbat la Campionatul Mondial de Darts (jocul cu săgeți pentru bărbați)

Darts

Jucătoarea de Darts Fallon Sherrock a devenit marți prima femeie care a bătut un bărbat într-un meci la Campionatul Mondial de Darts, un joc cu săgeți considerat „mai degrabă masculin”.

Sherrock a obținut Victoria în fața lui Ted Evetts la evenimentul Professional Darts Corporation (PDC) de la Alexandra Palace din Londra, lăsând gură cască publicul. „Nu-mi vine să cred că am scris istorie.”, a declarat Fallon Sherrock după meci.

Campionatul Mondial de Darts pentru bărbați PDC (sugerează și titlul) are 96 de jucători în fiecare an și există doar două locuri pentru femei. „Avem nevoie doar de mai multe oportunități pentru a dovedi că putem”, a spus ea despre decizia de a permite și femeilor să concureze. Sherrock a spus că nu-și amintește mare lucru despre meci, dar „s-a bucurat de fiecare minut din acesta”.

Tânăra de 25 de ani a devenit una dintre jucătoarele de top din lume, iar popularitatea ei continuă să crească, notează CNN.

Sherrock a devenit a cincea femeie care a concurat la campionatele mondiale, iar a patra de când s-au schimbat regulile privind calificarea femeilor, în 2019.

În 2000, Gayl King a devenit prima femeie care a jucat la Campionatul Mondial PDC.

Victoria lui Fallon Sherrock o trimite în runda a doua a campionatului. Campionatul Mondial PDC este unul dintre turneele importante ale sportului alături de Campionatele Mondiale BDO. Finala turneului este programată pentru 1 ianuarie.

ARTICOLE SIMILARE

Halle Berry și-a făcut un imens tatuaj pe tot spatele

Andreea Damian

Audrey Tautou în rolul lui Coco Chanel

realitatea

Un referendum inutil după chipul și asemănarea politicienilor – n-avem însă bani pentru copii și bolnavi

Dora Constantinovici

Sărbătoritul zilei

realitatea

Conferinta FOOD is MEDICINE – ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi

realitatea

Sărbătoritul zilei de 23 noiembrie

realitatea

Scrie un comentariu