Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Efectele nebănuite ale postului asupra pielii

Obiceiurile noastre alimentare au un impact semnificativ asupra modului în care arată și se simte pielea noastră. Postul este o tendință în creștere în ultimul timp, în principal deoarece câțiva practicanți în medicina alternativă susțin că modificările în dietă ar putea preveni acneea, cancerul de piele sau chiar îmbătrânirea pielii, iar postul pentru a îmbunătăți sănătatea pielii este o tendință actuală.

În rândurile ce urmează vom afla cum funcționează postul și ce spun practicienii și profesioniștii despre această nouă tendință de creștere. Rețineți întotdeauna că, înainte de a vă schimba dieta sau obiceiurile, ar trebui să faceți o vizită la un medic care vă poate îndruma.

Postul vă reduce aportul caloric și vă detoxifică organismul

Ideea care stă la baza practicii postului sugerează că organismul se detoxifică, deoarece există o scădere a consumului zilnic de calorii. Acest lucru, la rândul său, duce la o scădere a nivelului de colesterol și trigliceride din corp. Studii recente explorează beneficiile acestei metode la pacienții cu boli inflamatorii (cum ar fi dermatita atopică ) cu rezultate pozitive și îmbunătățiri considerabile după ce au urmat diferite tipuri de diete, inclusiv post.

Ar putea scădea riscul de cancer de piele

Alte studii privind efectele postului par să sugereze că ar putea contribui la reducerea riscului de apariție a cancerului de piele sau a altor tipuri de cancer. Aparent, postul ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea răspândirii celulelor canceroase. Cu toate acestea, această cercetare a fost efectuată doar pe șoareci în acest moment. Dar a oferit rezultate încurajatoare, deoarece oamenii de știință au văzut numărul de celule stem hematopoietice (HSC) crescând.

Aceste celule sunt cele responsabile de crearea de noi celule sanguine. Faptul că există mai multe HSC și celule sanguine în general înseamnă că, pe termen lung, sistemele imune ar putea combate cancerul mai eficient. S-au făcut încercări de a extrapola rezultatele acestei cercetări la oameni, dar până acum niciunul dintre ei nu a ajuns la o concluzie susținută de comunitatea științifică.

Postul pielii – o nouă tendintță

Postul pielii este un nou trend care a câștigat tot mai mulți adepți în ultimele luni. Această practică nu are prea mult de-a face cu dietele sau mâncarea, în afară de numele. În schimb, ideea este să nu mai folosiți atât de multe produse cu substanțe chimice în rutina zilnică de îngrijire a pielii și să o lăsați să se odihnească câteva zile sau săptămâni. Este un fel de detoxifiere pentru piele.

Teoria care susține această metodă de curățare este că pielea își produce propria grăsime, ceea ce previne pierderea umezelii naturale. Deși nu există dovezi științifice care să susțină această practică, mulți oameni au acceptat-o. Cu toate acestea, trebuie să fim clari asupra unui lucru. Singurul lucru pe care nu ar trebui să-l oprim în timpul acestei perioade de detoxifiere – sau niciodată, de altfel – este protecția solară.

ARTICOLE SIMILARE

Inna a pregătit o mare surpriză pentru fani

Andreea Damian

Când este cea mai bună perioadă a anului pentru a-ți face un tatuaj?

Andreea Damian

Cum vor fi transformate saloanele de coafură de pandemia COVID-19

Andreea Damian

Jason Momoa şi-a ras barba şi mustaţa pentru a promova reciclarea

Andreea Damian

Adela Popescu, prima fotografie cu chipul lui Adrian, fiul ei cel mic. Cum arată mezinul familiei

Andreea Damian

Actrița din „Neveste disperate” a dezvăluit că suferă de cancer

Andreea Damian

Scrie un comentariu