Tabu
Image default
lifestyleSlider

Eficiență, piele fină și 0 iritații: Cele mai bune metode de epilare

Îngrijirea personală este esențială și poate influența semnificativ starea ta de sănătate. Manifestarea grijii față de propriul corp presupune responsabilitate și dedicare în menținerea igienei și sănătății. Adoptarea unei rutine de îngrijire personală este un pas important pe care fiecare persoană ar trebui să-l includă în programul său zilnic.

Această rutină poate varia în durată sau în eficiență. Totuși, trebuie să folosești dispozitive și tehnici care să te ajuta la atingerea unui proces de igienizare cât mai delicat. În cele ce urmează, vom vorbi despre trei metode de epilare și avantajele sau dezavantajele acestora.

  1. Epilator

Epilatorul este eficient deoarece îndepărtează părul de la rădăcină. Epilatoarele extrag firul de la rădăcină, ceea ce înseamnă că durează mai mult până când acesta crește înapoi, în comparație cu metodele clasice de tăiere. De asemenea, utilizarea regulată a unui epilator poate duce la reducerea creșterii părului în timp. Prin urmare, vei avea nevoie de mai puține tratamente pe termen lung.

Epilatoarele lasă pielea netedă și catifelată pentru o perioadă mai îndelungată în comparație cu rasul. De asemenea, aparatul este ușor de folosit pentru, iar mărimea lui îl face să fie și ușor de transportat. Nu necesită decât o sursă de energie electrică, sau în cazul celor cu acumulator, doar o baterie încărcată.

Deși costul inițial poate fi mai mare, utilizarea constantă a unui epilator poate fi mai economică pe termen lung în comparație cu achiziționarea regulată a lamelelor de ras sau a cremei depilatoare.

Totuși, există câteva avantaje cu privire la folosirea unui astfel de aparat. Epilarea poate fi dureroasă, mai ales la început, deoarece părul este îndepărtat de la rădăcină. Cu timpul, disconfortul poate scădea pe măsură ce te obișnuiești cu procedura. Este important să folosești un exfoliant înainte de fiecare epilare. Aceasta poate provoca iritații uneori, iar aplicarea exfoliantului reduce acel risc. De asemenea, epilarea poate dura mai mult decât alte metode de îndepărtare a părului, mai ales pentru zonele mai mari ale corpului.

Printre mărcile populare de aparate se numără și epilatorul de la Braun. Acest brand îți pune la dispoziție o varietate de modele, pentru toate nevoile și buzunarele.

  1. Epilatul cu ceară

Epilatul cu ceară este o metodă tradițională, însă are numeroase avantaje. Unul dintre principalele avantaje ale epilatului cu ceară este durabilitatea rezultatelor. Părul este îndepărtat de la rădăcină, ceea ce înseamnă că va crește mai încet și mai subțire. În cazurile în care se practică acest tip de epilat în mod repetat, rezultatele durează până la câteva săptămâni.

De asemenea, odată cu părul, ceara îndepărtează și celulele moarte ale pielii. Prin urmare, pielea este mai catifelată și mai netedă. În comparație cu rasul cu lame sau utilizarea de creme depilatoare, epilatul cu ceară poate reduce riscul de iritații cutanate sau de creștere a părului sub piele.

Epilarea cu ceară este cea mai potrivită metodă pentru îndepărtarea părului de pe zone mari ale corpului, cum ar fi picioarele sau spatele. Multe produse de epilare cu ceară folosesc ingrediente naturale și nu conțin substanțe chimice agresive, ceea ce le face mai prietenoase cu pielea.

  1. Epilatul cu lame de ras

Acest tip de epilare este cel mai rapid și ușor de realizat. În general, epilarea cu lame de ras nu este dureroasă, ceea ce o face potrivită pentru persoanele care evită procedurile dureroase. De asemenea, lamelele de ras pot fi folosite pentru a îndepărta părul de pe diverse zone ale corpului, inclusiv picioare, axile, zona inghinală și chiar față. În timpul rasului, lamelele de ras pot exfolia ușor stratul superior al pielii, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte și la obținerea unei pielii mai netede. Totodată, lamele de ras oferă un control precis, astfel poți să realizezi procesul de epilare fără a provoca accidente.

Îngrijirea personală este importantă. Totuși, trebuie să o faci într-un fel de pe urma căruia să beneficiezi. Găsește metoda sau metodele de epilare potrivite pentru tine, în funcție de nevoile tale.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

4 orașe europene de vizitat în primăvara asta

Andreea Damian

Prințul Harry și Oprah vor lucra împreună pentru o cauză nobilă

Andreea Damian

TOP 10 vedete care se iubesc cu modele

realitatea

Filme de top, azi, la FestAsia

realitatea

Andreea Bănică s-a bătut cu un şofer de TIR!

Criza provoaca fisuri in betoane

realitatea

Scrie un comentariu