Tabu
FASHIONSlider

Femei puternice care au schimbat lumea modei

Designerii sunt celebritățile industriei modei. Aceștia își canalizează viziunile în linii complexe, readuc la viață idei vechi și construiesc branduri. De la Jeanne Lanvin, care și-a început imperiul ca antreprenoare înainte de secolul al XIX-lea, până la moderna Rei Kawakubo, ale cărei creații se remarcă printr-un mix perfect între fashion și artă, aceste femei puternice au realizat design-uri care au schimbat moda și care încă ne influențează.

Jeanne Lanvin (1867 – 1946) – este una dintre primele femei antreprenor din industria modei. A deschis un magazin de pălării în 1889. Inspirată apoi de fiica ei, Marguerite Marie-Blanche di Pietro, Lanvin a început să creeze rochii de lux pentru fetițe folosind mătăsuri delicate și broderii irezistibile.

Gabrielle Coco Chanel (1883 – 1971) – este cel mai cunoscut designer. Coco Chanel a definit noțiunea de articole atemporale precum rochia neagră clasică, jacheta din tweed sau colierul statement elegant. Țesătura care a făcut-o celebră este jerseul.

Elsa Schiaparelli ( 1890-1973 ) – și-a început cariera în moda în anul 1927 atunci când a venit în atenția publicului cu puloverul tricotat. Articolul a devenit imediat un best-seller deoarece avea o oarecare notă de mister.

Elsa Peretti On A Street este un designer de bijuterii italian care a revoluționat industria modei. Bijuteriile realizate se bucurau de o estetică minimalistă și atemporală. La finalul anilor ’60 aceasta a adus un aer de simplitate prin colaborarea cu branduri de renume precum Halston, Tiffany’s și Giorgio di Sant’ Ang.

Vivienne Westwood – este cea care a combinat moda de lux și punk. Vivienne a abordat în creațiile sale o gamă foarte largă de teme precum schimbările climatice sau drepturile omului. Aceasta și-a inceput cariera realizând iîmbrăcăminte pentru magazinul punk Sex în anii 70.

Carolina Herrera – poate fi descrisă într-un singur cuvânt – eleganță. Aceasta a apărut pentru prima dată pe lista celor mai bine îmbrăcate persoane în anul 1972 și în Hall of Fame în anul 1980.

ARTICOLE SIMILARE

Care e locul preferat al Adelinei Pestrițu din noua casă

Tabu Tabu

Hainele scumpe de „firmă” pot fi dăunătoare sănătății

Andreea Damian

Apelul plin de disperare al Dianei Kruger

Andreea Damian

Zodii care plâng din orice

Andreea Damian

Elasticele de păr scrunchie sunt din nou la modă: sunt ridicole, dar distractive și fabulos de practice

Andreea Damian

Cine era Oksana Shachko, cofondatoarea Femen care s-a sinucis la doar 31 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu