Tabu
CULTURE Slider

Fondatoarea și redacția alcătuită exclusiv din femei a revistei pentru femei a Vaticanului au demisionat

vatican

Fondatoarea și redacția alcătuită exclusiv din femei a revistei pentru femei a Vaticanului – Donne. Chiesa. Mondo – și-au dat demisia. Motivul este o campanie a Vaticanului de a le reduce autonomia și de a le pune „sub controlul direct al bărbaților”.

Cele 11 femei din conducerea editorială a revistei fondate în urmă cu 7 ani au anunțat că renunță la slujbe după ce au denunțat abuzul sexual al călugărițelor de către clericii Bisericii Catolice.

Comitetul editorial al revistei „Donne. Chiesa. Mondo” („Femei, biserică, lume”), publicație lunară de pe lângă ziarul Vaticanului, „L’Osservatore Romano”, și-a anunțat demisia într-un editorial ce ar urma să apară la 1 aprilie și într-o scrisoare deschisă către Papa Francisc.

Lucetta Scaraffia, fondatoarea revistei, a scris luna trecută despre abuzurile sexuale comise asupra călugărițelor de către preoți și episcopi, acuzând reprezentanţii Bisericii Catolice că nu au gestionat adecvat problema. A înfuriat-o foarte tare și atitudinea Papei, care a declarat că măicuțele au fost folosite ca „sclave sexuale”. Suveranul Pontif a recunoscut totodată că exploatarea sexuală a călugăriţelor de către preoţi reprezintă „o problemă”.

„Ne simțim înconjurate de un climat de neîncredere și de-legitimizare progresivă”, a scris fondatoarea revistei, Lucetta Scaraffia, în editorialul care a fost predat săptămâna trecută la tipografie, dar n-a fost publicat încă. Scaraffia a mai explicat că și-a dat demisia după ce s-a anunțat că revista va avea un alt redactor șef. Este vorba despre Andrea Monda, redactor al ziarului L’Osservatore Romano, care a mărturisit la începutul acestui an că va prelua funcția de redactor șef al revistei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Legendarul chitarist Eddie Van Halen a murit. Avea 65 de ani

Andreea Damian

Andre Rieu pe scena din Piata Constitutiei!

realitatea

Fotografie cu Sorin Onisor – Brasov (partea 2)

realitatea

Scrie un comentariu