Tabu
HEALTHSlider

Greșeli de evitat în așteptarea Revelionului

Cu câteva zile înainte de a doua rundă de excese alimentare din această lună, stomacul îți tremura deja. Pentru a-l pregăti pentru masa de Revelion și potopul de grăsimi și zaharuri, urmează un program strict chiar în dimineața aceasta.

Mai întâi, eliberează-te de vinovăție și amintește-ți că sărbătoarea de Crăciun este doar o amintire îndepărtată și că Anul nou este un moment al plăcerilor.

În al doilea rând, evitați toate aceste greșeli inutile care vă pot face rău.

Sari peste prânz

Când vine ora prânzului, cel mai bine ar fi că consumi apă caldă pentru a vă umple stomacul fără mâncare solidă, în pregătirea mesei de Anul Nou. Dacă, în general, sărind peste o masă este o idee foarte proastă, să o faci pentru că vom mânca de două ori mai mult în această seară.

„Făcând acest lucru, vom ajunge flămânzi la aperitiv și vom devora orice. Și întrucât corpul era în modul „economic” în timpul zilei, va stoca mai multe lipide și carbohidrați de îndată ce vom mânca din nou”, explică Ysabelle Levasseur, dietetician.

Urmarea unei diete uscate în timpul zilei vă va împinge și spre alimente mai calorice seara: „Când ne este foarte foame, nivelul nostru de zahăr este destul de scăzut. În mod firesc, organismul ne încurajează să consumăm alimente cu conținut ridicat de energie pentru a reîncărca bateriile”, adaugă Audrey Vaillat, nutriționist.

Consumi doar suc de fructe sau supă înainte de cină

Pentru a vă odihni sistemul digestiv, micul dejun este format din suc de fructe simplu și prânzul din supă sau suc de legume. Acestea din urmă conțin numeroase beneficii.

„Dacă sucul este făcut doar din fructe, acesta va fi prea dulce. Dacă este alcătuit doar din legume, va oferi organismului multă fibră și poate crea balonare”, spune Ysabelle Levasseur. Ca să nu mai vorbim că „meniurile lichide ne satură în acest moment prin volumul lor, dar nu satisfac nevoile noastre zilnice de energie”, își amintește Audrey Vaillat.

Te ferești de proteine și grăsimi

Nu are rost să ții dietă. Ceea ce contează dacă nu vrei să te îngrași este tocmai să ajungi la cină în cele mai bune condiții posibile, adică să nu-ți fie prea foame și să nu te simți vinovat. Astfel, decizia de a elimina proteinele și grăsimile este inutilă și poate fi chiar dăunătoare. „Corpul are nevoie de proteine, și asta de dimineață, dar și de grăsime, pentru a asigura buna funcționare a corpului”, spune Ysabelle Levasseur.

Stai deoparte de gustări

Indiferent dacă sunt sau nu sănătoase, gustările au grijă de tine, îți permit să reziști până la cină și te împiedică să sari asupra bunătăților de pe masa de Revelion. Gustarea trebuie să conțină neapărat proteine ​, de exemplu o mână de migdale și ne gândim la hidratare, deoarece alcoolul ingerat în ajunul Anului Nou ne va deshidrata.

Consumi produse light

Specialiștii ne recomandă să consumăm alimentele cel mai puțin procesate posibil, în cantități mici.

ARTICOLE SIMILARE

Animal print-ul s-a întors, iar Meghan Markle și Victoria Beckham te învață cum să-l porți

Andreea Damian

Barack și Michelle Obama divorțează?

Andreea Damian

RIP Chris Cornell! Solistul de la Soundgarden si Audioslave a murit ieri!

realitatea

Cine a avut de câștigat de pe urma celui mai mare fake news național

Andreea Damian

Tendințe | De ce a revenit moda fetiș

Andreea Damian

Deea Maxer, prima reacție după ce Dinu a recunoscut că are o nouă iubită la nici o lună de la divorț

Andreea Damian

Scrie un comentariu