Home > Agenda > NASA oferă întreaga bibliotecă media gratuit și fără drepturi de autor publicului

NASA oferă întreaga bibliotecă media gratuit și fără drepturi de autor publicului

Nu contează dacă vă place să folosiți sau doar să vizionați imagini din spațiu, NASA are o ofertă de nerefuzat pentru pasionați.

NASA a făcut disponibilă întreaga colecție de imagini, sunete și video disponibile, căutate de utilizatori online. Sunt 140.000 de fotografii și alte resurse disponibile pentru a fi văzute, sau chiar descărcate pentru a fi apoi utilizate în orice fel doriți.

Calea Lactee fotografiată prin praf stelar

Pentru asta, puteți introduce termenul pe care doriți să îl căutați și puteți naviga prin baza de date care conține imagini uimitoare ale spațiului cosmic. În plus, există, de asemenea, imagini cu astronauți, lansări de rachete, evenimente ale NASA și alte lucruri interesante. De asemenea, este interesant faptul că aproape toate imaginile au date EXIF, care ar putea fi utile pentru entuziaștii de astrofotografie.

Crab Nebula sau Nebuloasa Crabului este o rămășiță de supernovă, rezultat al exploziei unei stele masive în supernovă istorică (SN 1054), observată de un astronom chinez în perioada dinastiei Song, din iulie 1054 până în aprilie 1056. Nebuloasa a fost observată pentru prima oară în 1731 de John Bevis, apoi în 1758 de Charles Messier care l-a trecut, pe primul loc, în catalogul său.

Când navigați prin galerie, puteți alege să vedeți imagini, videoclipuri sau audio. O altă trăsătură interesantă pe care am observat-o este că puteți căuta rezultate din diverși ani.

Marele Nor al lui Magellan este o galaxie-satelit apropiată, a galaxiei noastre, Calea Lactee. Are o masă de aproximativ 10 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui (1010 mase solare). El mai face parte din Grupul Local, alături de Galaxia Andromeda și Galaxia Triunghi.

NASA dorește ca prin această măsură să facă tot conținutul interesant pentru utilizatorii de Internet obișnuiți. Îi face să se simtă mai aproape și mai familiarizați cu munca celor de la NASA și cu secretele spațiului cosmic. De exemplu, au lansat recent un cont GIPHY plin de gifuri animate. Este de asemenea clar faptul că fotografia este o parte importantă a misiunilor lor.

Marea bibliotecă media pe care au publicat-o acum este disponibilă tuturor, gratuit și fără drepturi de autor. Prin urmare, puteți să aruncați o privire asupra fascinantelor mistere ale spațiului, să vedeți ce este în interiorul sediului NASA sau să descărcați imaginile pentru a le folosi cum doriți. În orice caz, vă veți bucura de experiență.

Articole asemanatoare
NASA
Misiunea NASA de exploatare a lunii lui Jupiter, cu un pas mai aproape de lansare
Nasa a plasat un ceas atomic care dacă va funcționa corect va revoluționa călătoriile în spațiu
Lună
NASA promite că va trimite prima femeie pe Lună în 2024. Dar are nevoie de 1,6 mld. $
Prima misiune NASA efectuată în spațiu de o echipă alcătuită exclusiv din femei tocmai a fost anulată

Comenteaza acest articol

NASA oferă întreaga bibliotecă media gratuit și fără drepturi de autor publicului

by realitatea   2 min
0