Tabu
Image default
CULTURESlider

HEKTOMERON ⎢ Proiectul grandios de la Teatrul Național din Craiova

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, unul dintre cele mai importante teatre din ţară, cu o tradiţie de peste 170 de ani şi cu o activitate internaţională de prestigiu, a lansat, pe 15 ianuarie 2021, proiectul internaţional HEKTOMERON. Un mesaj universal al speranţei.

De la Decameronul la Hektomeronul 

Pornind de la Decameronul scris de Giovanni Boccaccio acum mai bine de 650 de ani, proiectul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prezintă cele 100 de poveşti ale autorului într-un moment în care izolarea, teama şi moartea sunt prezente în lumea de acum, aşa cum au fost prezente şi în Florenţa anilor în care Decameronul a fost conceput de către Boccaccio.

În fiecare zi, începând cu 15 ianuarie 2021, va fi prezentată pe website-ul www.hektomeron.com, în regim de live streaming, din Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului câte o poveste, fiecare fiind regizată de către un alt artist. 

100 de regizori din 100 de țări

Proiectul reuneşte, aşadar, 100 de regizori din 100 de ţări. Primele zece episoade poartă semnătura unor apreciaţi regizori din Italia, Ucraina, Botswana, Ungaria, Brazilia, Spania, Albania, Rwanda, Croaţia şi SUA.

Ultima poveste a HEKTOMERONULUI va fi prezentată publicului în 24 aprilie 2021, iar la finalul proiectului toate cele 100 de episoade vor fi prezentate integral pe website-ul www.hektomeron.com, într-un maraton de 25 de ore.

Episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză de către actorii Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, excepţie făcând episodul regizat de către Radu Afrim, care va lucra cu un artist din afara ţării.

Fiecare episod va fi prezentat într-o manieră personală şi cu o viziune subiectivă, totul conlucrând pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv și coerent. O unică temă umană şi culturală care evidenţiază însă acelaşi spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure.

Programul primelor reprezentaţii îl găsiți pe platforma www.hektomeron.com

Episoadele se vor putea vedea gratui în regim de live streaming pe website-ul www.hektomeron.com.

TNCMS

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova este o instituţie culturală românească de prestigiu, a cărei lungă şi bogată istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume, dar şi cu imensul succes internaţional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporană, Naţionalul craiovean abordează perspectivele prezente şi viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale.

www.tncms.ro

www.facebook.com/tncms.oficial

www.instagram.com/teatrul_national_craiova

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată fratele și mama lui George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan

Tabu Tabu

Animalele pe cale de dispariție cântă despre supraviețuire într-o animație care te va face să plângi

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Iuliana Tudor oferă lecția de stil a toamnei

Tabu Tabu

House of Gucci | Lady Gaga și maratonul de modă extravagant de pe covorul roșu

Andreea Damian

Eco-militanta adolescentă din Suedia, Greta Thunberg, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu