Tabu
BEAUTY

Implantul mamar – Riscuri și cum alegi ce ți se potrivește

Dacă acum câțiva ani, femeile se fereau să recunoască că au ales să-și mărească sânii prin implant mamar, în prezent mamoplastia de augmentare nu mai e un subiect tabu. Multe femei apelează la această procedură chiar și atunci când nu e nevoie. Dar cum știi ce tip de implant să alegi: anatomic sau rotund?

Atunci când chirurgul estetician stabileşte împreună cu pacienta ce formă de implant i se potriveşte este extrem de important să fie explicate atât plusurile cât şi minusurile fiecăruia. Aşa cum am mai spus, fiecare pacientă este unică, iar constituţia fizică şi caracteristicile ţesuturilor trebuie să fie extrem de minuţios analizate pentru obţinerea unui rezultat optim. La ora actuală, implantele diferă în funcţie de formă (rotunde sau anatomice) şi de conţinut (ser fiziologic, gel siliconic cu diverse densităţi, implante mixte etc). Forma, volumul şi conţinutul implantelor, sunt esenţiale în obţinerea rezultatului dorit.”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Anatomic vs. rotund
Pentru alegerea implantului mamar sunt luate în considerare mai multe criterii, cum ar fi calitatea părţilor moi ale sânului (piele şi ţesut glandular), înălţime, greutate, circumferinţa toracelui, dar mai ales preferințele persoanei care își dorește această procedură.

Pentru un aspect natural sunt recomandate implantele anatomice, cunoscute și ca ”implante în formă de lacrimă”, datorită faptului că în partea de sus nu au un volum atât de mare. În acelaşi timp, în cazuri speciale prezintă avantajul de a evita ridicarea sânilor. “Mai concret, dacă o pacientă are nevoie de ridicare a sânilor şi implant mamar, folosirea implantelor anatomice ajută la eliminarea intervenţiei de ridicare, însă acet lucru se stabileşte doar de către medicul estetician, în cazuri excepţionale.”, a ţinut să precizeze Silvia Stănculescu-Vasalos.

Dacă îți dorești sâni ca ai unor vedete internaționale sau autohtone, ca Pamela Anderson, Megan Fox, Anda Adam, Bianca Dragușanu sau Nicoleta Luciu, atunci de fapt îți dorești implante rotunde, care conferă sănilor o formă perfect sferică, deoarece au acelaşi volum atât în partea de sus cât şi în cea de jos, iar aceştia par mult mai mari şi mai plini.

Pe lângă diferenţele de aspect şi volum, implantele anatomice se deosebesc de cele rotunde din punct de vedere al preţului, cele dintâi fiind puţin mai scumpe. Ambele tipuri de implant deşi diferă ca preţ au aceeaşi calitate.

Riscuri
Atât implantele anatomice cât şi cele rotunde prezintă risc de rotaţie, însă în cazul celor anatomice acest lucru este mult mai vizibil, deranjant şi dureros.

Implantele anatomice au o rată mică de contractură capsulară de 2-3% comparativ cu cele rotunde a căror rată de contracture este de 5% (din totalul pacienţelor în decursul unui an calendaristic). Contractura capsulară se manifestă printr-o intoleranță a organismului față de implant, astfel observându-se schimbări de formă și de duritate a sânilor, dar și resimțirea unor dureri in zonă.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Metoda „sendviș” – rețeta ultra-hidratantă pentru a hrăni pielea uscată

Andreea Damian

6 exerciții simple pentru un păr sănătos și lung

Andreea Damian

ANGELINA JOLIE face operatii estetice de 50.000$!

Exprimă-ți sinele autentic cu machiajele care te fac să strălucești

Tabu Tabu

A mâncat 20 de banane în fiecare zi de sarcină! Cum arată la nici o lună după ce a născut

FETITA lui BRENCIU ii seamana leit! FOTO!

Scrie un comentariu