Tabu
Image default
FASHIONSlider

În 2021, moda va salva balerinii

Balerinii sunt preferați de femei pentru că oferă soluții versatile de stil. Silueta lor fină, delicată, inspirată din lumea baletului, aduce o tușă șic de necontrstat aproape oricărei ținute.

Acest gen de pantofi se potrivesc mai bine femeilor cu glezne mai groase. Balerinii caracterizează femei tradiționale, conformiste și poate chiar timide, care au așteptări din partea celor din jur să fie „ca la carte”. Când părea că au fost lăsați în urmă de multe femei, pentru că sunt demodați, pandemia ne-a determinat să-i scoatem din nou la lumină și i-a așezat pe un piedestal.

De modă veche pentru unii, respingători pentru alții. Despre balerini se crede, printre altele, că distrug silueta, că arată toate defectele piciorului, o parte a corpului adesea disprețuită și care suferă de multe dispoziții (subțire și mică pentru femei, lungă și puternică pentru bărbați).

Celine, colecția primăvară/vară 2021

„Balerinii fiind a doua piele, evidențiază totul, de la forma piciorului până la siluetă în ansamblu”, notează Niven Soopramanien, responsabil pentru colecțiile de pantofi de la Repetto, conștient că acest pantof nu are doar prieteni. „În timpul carantinei, clienții s-au grăbit să poarte pantofii demi-pointe acasă”, explică Soopramanien, care a văzut vânzările de balerini flexibili Repetto crescând brusc în 2020. Pantoful proiectat în 1932 de Jacob Bloch la Sydney pentru pasionații de dans și popularizat de Rose Repetto în 1947, care l-a refăcut pentru a ușura picioarele fiului ei balerin, renaște. Spectacolele de modă o spun.

Plat, cu toc, vârf pătrat, ascuțit

Dior, în primul rând. Au trecut doi ani de când eticheta a pus codurile stilistice ale dansului în centrul spectacolului său. Modelele erau toate încălțate în balerini cu dantelă, semnând cea de-a unsprezecea revenire a acestor încălțări pe scena modei. De atunci, mărcile se întrec să aducă pe podium balerinii. Puteți găsi balerini plați sau cu puțin toc la Celine, cu împletituri la Bottega Veneta, sun formă de plasă de pește la The Row sau chiar cu vârf pătrat la Neous. Și chiar cu vârf ascuțit, la Prada. Glezna înfășurată care cultivă estetica baletului este la modă.

Prada, colecția primăvară/vară 2021

Dar, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, nu imaginea senzualului Bardot din repetto-ul său roșu carmin ultra-tăiat îi face atât de populari în 2021. La modă este să porți balerini într-un stil mai sport. Aceste încălțări sunt un amestec de adidași și modele din anii șaptezeci.

„Balerina este doar continuarea logică a nebuniei din jurul bascheților observată în ultimii ani. Este un produs care nu schimbă întreaga ținută sportivă. Și odată cu apariția athleisure-ului (îmbrăcăminte concepută inițial pentru sala de gimnastică, dar adaptată vieții de zi cu zi) , acum se poartă cu ​​materiale tehnice și cocooning”, detaliază Niven Soopramanien. În practică, mărci precum Celine sau Prada recomandă purtarea balerinilor cu pantaloni drepți și foarte lungi (nailon sau denim) a căror lungime în exces ajunge să se tocească pe margine.

ARTICOLE SIMILARE

Covid-19 | Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor

Andreea Damian

Catherine Zeta Jones, goală și perfect în Allure

realitatea

Sound of Bucharest se reprogramează pentru anul viitor

Andreea Damian

Femeile nu au vorbit prea mult în filmele anului 2019 – studiu

Andreea Damian

Julia Roberts s-a transformat în Kim Kardashian

Andreea Damian

Kate Moss este insarcinata?

realitatea

Scrie un comentariu