Tabu
Image default
CULTURESlider

A inceput Spotlight – Festivalul International al Luminii

Festivalul International al Luminii, Spotlight, va transforma Calea Victoriei intr-un loc de poveste in perioada 5-8 mai, intre orele 20:30 si 23.30.

Editia din acest an este organizata de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si se va desfasura pe Calea Victoriei, traseul de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite, dar isi va face simtita prezenta si in alte cartiere din Bucuresti prin iluminarea arhitecturala a cladirilor Foisorul de Foc, Colegiul National “Gheorghe Sincai” si Statuia Geniului “Leul”.

A-inceput-Spotlight–Festivalul-International-al-Luminii1Spectacolul electricitatii
Grandiosul eveniment va debuta printr-un spectacol captivant oferit de britanicii de la Lords of Lights, care se vor juca cu puterea si magia electricitatii, inspirati de geniul lui Nikola Tesla. Alaturi de acestia, Zoli Toth Project vor incanta publicul cu un concert incendiar.

“Vizitatori” din alta lume
Spotlight aduce pe strazile capitalei “vizitatori” din alta lume. La inceputul traseului, la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Amanda Parer aduce o instalatie sub forma unui gigant gonflabil si luminos cu o inaltime de 12 metri.
Chillout-Lichtdesign vin in Parcul Kretulescu, langa Monumentul lui Corneliu Coposu, cu o armata de pinguini multicolori gata sa puna zambete pe fetele tuturor trecatorilor.  In acelasi timp, cinci ingeri colorati si luminosi au coborat in centrul capitalei, in fata Teatrului Odeon, cu ajutorul OGE Creative Group.

Selfie – urmatorul nivel
Daca v-ati plictisit de seflie-ul clasic, la Spotlight – Bucharest International Light Festival aveti sansa sa faceti  cateva selfie-uri originale, cu ajutorul unor artisti romani. Pentru cei care sunt gata sa-si transforme total contul de social media, iP3D a pregatit o instalatie care ii va face sa uite de selfie-ul 2D si sa treaca la urmatorul nivel: selfie 3D.

afis 100x70 cu bleed 5mm cv finJocuri de lumini, culori si sunet
Fatada Hotelului Novotel isi schimba geometria cu ajutorul spectacolului de lumina al artistilor romani de la Les Ateliers Nomad, iar trecatorii sunt asteptati sa contribuie la aceasta schimbare. Cu ajutorul a doua controllere, acestia pot modifica culorile, formele si pot crea chiar si efecte audio.  Intre timp, pe trotuarul din fata MNAR, o instalatie cu o lungime de 60 de metri proiecteaza modele pe sol, iar culorile care se schimba in fiecare secunda ne vor transpune intr-o alta lume

Lista atractiilor festivalului nu se termina aici, artisti din toate colturile lumii asteapta sa va uimeasca cu instalatii si jocuri de lumina care mai de care mai complexe si mai spectaculoase. Spotlight – Bucharest International Light Festival este, cu siguranta, un eveniment care nu trebuie ratat. Accesul la eveniment este gratuit, iar trecatorii sunt asteptati sa fie martori la spectacol sau chiar sa participe si sa interactioneze cu instalatiile.

ARTICOLE SIMILARE

Cercetătorii confirmă legătura dintre vitamina D și COVID-19

Andreea Damian

Botez in familia lui Cheloo (Parazitii)

realitatea

Giulia a dezvăluit motivul despărţirii de Vlad Huidu

Andreea Damian

Stiai ca somnul te face mai slab si mai fericit?

realitatea

Stiai ca ochelarii te imbatranesc?

realitatea

Festivalul de Film de la Veneția

realitatea

Scrie un comentariu