Home > Agenda > Inhalatorul pentru tratarea astmului, la fel de rău pentru mediu ca și consumul de carne

Inhalatorul pentru tratarea astmului, la fel de rău pentru mediu ca și consumul de carne

inhalator

Utilizarea celui mai obișnuit tip de inhalator pentru tratarea astmului este la fel de rău pentru mediu ca și consumul de carne, sugerează un studiu.

Analiza oamenilor de știință de la Universitatea Cambridge a scos la iveală faptul că inhalatoarele, în special cele cu doze contorizate, reprezintă aproape 4% din emisiile de gaze cu efect de seră ale NHS.

Inhalatoarele cu doză măsurată conțin hidrofluoroalkani comprimați lichefiați (HFA), un gaz cu efect de seră. Înlocuirea a doar 10% dintre acestea cu cel mai ieftin inhalator echivalent, pe bază de pulbere uscată, care are o amprentă de carbon între 10 și 37 de ori mai mică, ar putea duce la economii de 8,2 milioane de lire sterline anual și ar reduce emisiile de dioxid de carbon cu 58.000 de tone pe an. Aceasta înseamnă echivalentul a 180.000 de călătorii dus-întors de la Londra la Edinburgh.

Cercetătorii sunt de părere că, la nivel individual, prin înlocuirea fiecărui inhalator cu doză contorizată, cu un echivalent de pulbere uscată, s-ar economisi între 150 kg și 400 kg pe an. Acest lucru este similar cu cantitatea de resurse pe care o persoană ar reuși să nu o risipească în propria gospodărie prin reciclarea deșeurilor, izolarea pereților, etc.

„Studiul nostru arată că trecerea la inhalatoare care protejează pentru mediul, ar putea reduce  semnificativ impactul asupra climei.”, spune dr.James Smith, de la Universitatea Cambridge, potrivit news.sky.com.

Autorul principal al studiului dr. Alex Wilkinson este de părere că medicii și pacienții ar trebui să ia înconsiderare trecerea la alternative eco atunci când este posibil.

Articole asemanatoare
Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050
Schimbări climatice: Companiile aeriene acuzate de ipocrizie
grăsime
Încă un pericol pentru sănătate. Grăsimea se acumulează şi în plămâni
avort
Aerul poluat ridică riscul de avort cu 50% – studiu

Comenteaza acest articol

Inhalatorul pentru tratarea astmului, la fel de rău pentru mediu ca și consumul de carne

by Andreea Damian   1 min
0