Tabu
PEOPLESlider

Kurt Cobain a spus că albii nu ar trebui să cânte rap și nu știu să danseze

În interviul din 1991, auzit zilele trecute pentru prima dată, Kurt Cobain spune: “Nu putem dansa, nu știm să cântăm rap”

Liderul Nirvana a fost intervievat de către studentul pe atunci  – Robert Lorusso, în 1991 și a vorbit despre rap, succes și situația financiară a trupei. În timpul conversației, care a avut loc la 20 septembrie 1991 la Opera din Toronto, Canada, Cobain a discutat despre turneul trupei, albumul Nevermind, și a negat și zvonurile despre vânzările record de 1 milion de dolari ale trupei.

Înregistrarea audio a fost postată online de Roberto Lorusso care a realizat interviul pentru postul său de radio studențesc (primul reperat de Genius). La un moment dat îl întreabă pe Cobain ce gândește despre grupul de muzică activistă Consolidated, ai cărui membri albi cântau rap. Cobain a răspuns: “Sunt un fan al muzicii rap, dar cea mai mare parte a acestuia este atât de misogină încât nici măcar nu o pot asculta. Eu respect muzica rap și o iubesc totalmente pentru că este una din singurele forme originale de muzică care au apărut, dar noi albii nu știm ici să dansăm și nici să cântăm rap”.

Cobain și-a exprimat opinii similare într-un interviu acordat Billboard în același an, comentând: “Cred că muzica rap este singura formă vitală de muzică care a fost introdusă în muzică, după punk și rock. Oamenii care fac muzică rap fac de obicei bine asta …Sunt ofensat de obicei de oameni ca Vanilla Ice și alții asemănători. Omul alb a rupt destul de multe din bărbatul negru, ar trebui să lase muzică rap afro-americanilor, pentru că o fac atât de bine și este atât de vital pentru ei”.

Numele și muzica lui Cobain au fost un element în hip hop de la moartea sa din 1994, cu piesa “Smells Like Teen Spirit” prelevată și interpolată de artiști precum Jay-Z, Lupe Fiasco și Meyhem Lauren. Kanye West și Kid Kudi au încercat să cânte versurile lui Cobain din “Burn the Rain” în piesa lor “Cudi Montage”.

„Acesta este un interviu îngrozitor”, a declarat Lorusso într-o postare după ce a difuzat conversația dintre el și Cobain, intitulată “Interviul meu jenant cu Kurt Cobain”. “Nu mă prefac și nu este vorba despre o modestie a mea când spun acest lucru, interviul este îngrozitor în mod obiectiv din punct de vedere al tututror standardelor jurnalistice. Acest lucru se întâmplă din următoarele motive: 1) Întrebările mele au fost prost realizate deoarece 2) Cercetarea mea a fost incompletă și inexactă.”

El a spus că a decis să posteze totuși interviul pentru că “este istoric”. În finalul interviului se dovedește cum Cobain nu se bucura de succesul trupei. “Nu am putut înțelege cum poate fi atât de indiferent”, a scris el. “Câțiva ani mai târziu a devenit foarte clar de ce. Când mă gândesc la această experiență, îmi dau seama că succesul poate fi un blestem atunci când lumea ta se destramă și când mă mai gândesc la acest lucru încă mă simt puternic afectat”.

ARTICOLE SIMILARE

„Victorie” pentru Britney Spears: a ieșit de sub curatela tatălui ei

Andreea Damian

Matthew Perry s-a logodit! Cum arată viitoarea lui soție, mai tânără cu 22 de ani

Andreea Damian

Focile dotate cu antene au ajutat oamenii de ştiinţă să dezlege un mister în Antarctica

Andreea Damian

Secretele unei vieţi lungi, dezvăluite de „expertul în longevitate”

Andreea Damian

Cum a fost Anda Adam cerută în căsătorie. Primele imagini cu fabulosul moment

Andreea Damian

Melissa McCarthy a slăbit 34 de kilograme cu o dietă foarte populară

Andreea Damian

Scrie un comentariu