Tabu
lifestyle

Little Black Dress la London Fashion and Textile Museum

Dacă te afli la Londra în această perioadă, musai trebuie să mergi la London Fashion and Textile Museum. Până în 25 august muzeul adăpostește o selecție inedită de…te-ai lămurit, rochii negre care au făcut istorie. The Little Black Dress nu mai are nevoie de nicio introducere.

I-o datorăm lui Mademoiselle Coco Chanel, care a inventat acest minunat obiect în 1926, celebra rochie neagră din jerse, pentru a fi purtată de toate femeile, indiferent de statutul social. De atunci LBD a devenit un accesoriu indispensabil în garderoba noastră. De câte ori ți s-a întâmplat să nu știi cu ce să te îmbraci și te-a salvat ? De câte ori nu ai accesorizat rochia ta cea neagră, simplă, atât la o ținută de seară, dar și la una de birou?

Fiecare exponat are o istorie. Vei admira rochia purtată de Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany’s (în rolul lui Holly Golightly), în care și-a făcut debutul și a avut her fashion moment; rochia purtată de Brigitte Bardot fotografiată desculță pe plaja de la Cannes, sau una dintre ținutele purtate de Victoria Beckham, dar și rochii memorabile create de John Galliano.

Pentru mai multe imagini și info poți accesa site-ul muzeului, ftmlondon.org. Mai trebuie să știi că muzeul este închis luni și marți, deci mai ai doar câteva zile! Åži nu uita să te îmbraci cu o rochie neagră, da?

ARTICOLE SIMILARE

5 lucruri cu… Dani Oțil

realitatea

Cezar Ouatu S-A CALIFICAT în finala EUROVISION

Adele, din nou pe locul 1 + Juriul de la “The Voice” UK

realitatea

”Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de razboi ”

Retrospectivă londoneză cu Cecil Beaton

realitatea

James Franco: Poate că sunt gay!

realitatea

Scrie un comentariu