Tabu
Image default
CULTURESlider

Lucrare de artă Banksy găsită pe un garaj din Țara Galilor, vândută pentru o cifră cu șase zerouri

O lucrare de artă Banksy care a apărut pe un garaj dintr-un oraș din Țara Galilor a fost vândută unui dealer de artă.

Proprietarul garajului, Ian Lewis, a vândut piesa “Seasons Greetings” expertului Banksy din Essex, John Brandler, dar lucrarea va rămâne în Port Talbot, cel puțin pentru moment. Lewis, un sudor, căruia i-a fost din ce în ce mai greu să mai doarmă după ce a devenit în mod neașteptat proprietarul unei lucrări de artă prețioase, este considerat a fi extrem de ușurat.

Se estimează că aproximativ 20.000 de persoane i-au vizitat garajul, deoarece “Seasons Greetings” a apărut chiar înainte de Crăciun, iar paza a trebuit să fie introdusă pentru a proteja opera de artă. Odată cu apariția picturii a fost creată o industrie de suveniruri pe această temă – căni, roller-coastere, brelocuri – care poartă imaginea lucrării.

Brandler a spus că lucrarea rămâne în Port Talbot pentru cel puțin doi sau trei ani, dar ar putea fi mutată în centrul orașului. El a spus că a refuzat oferte de bani mult mai mari pentru a putea ține lucrarea în oraș.

copil “gustând” cenușa

Banksy a apărut chiar înainte de Crăciun în Taibach, aproape de oțelărie. Dintr-un unghi, lucrarea arată un copil cu o sanie, aparent bucurându-se de un duș de zăpadă și încercând să prindă fulgii cu limba. Dar dintr-un alt unghi, devine clar că ceea ce se vede în imagine este un copil sub un duș de cenușă. Lewis a fost uimit când vizitatorii au început să sosească și și-a dat seama că va trebui să găsească o modalitate de a proteja lucrarea. O companie locală a plătit pentru ca aceasta să fie protejată acoperită cu plastic, iar actorul Michael Sheen, care a făcut colegiul la Port Talbot, a fost să plătească pentru serviciile de securitate.

Lewis a spus: “Oferta a fost mai mică decât alte oferte, dar acest om a fost de acord să îl păstreze în oraș. Alți oameni au vrut să-l ia și să-l aducă înapoi doar din când în când. Nu mi-a plăcut asta. Mă bucur că l-am vândut – să fiu sincer, mă simt obosit. A fost o tensiune imensă.” El plănuiește ca din banii primiți să înlocuiască garajul din spatele casei.

Lewis a spus: “Cred că orașul s-a îndrăgostit de el, cred că toată lumea o iubește și ar fi fost o rușine să se mute din zonă”.

Brandler a cumpărat lucrarea lui Banksy înainte de a o vedea în realitate, dar a spus că oricum e convins că autorul este unul dintre cei mai buni artiști. “Sunt atât de încântat să am această piesă”, a spus el. “Nu este unul dintre cele mai valoroase, dar cred că este unul dintre cele mai puternice. E despre secolul 21, atât de dureros. Vreau ca lucrarea să rămână în Port Talbot pentru minim doi până la trei ani”, a spus el.

ARTICOLE SIMILARE

Snoop Dogg își va lansa propriul vin în această vară

Andreea Damian

Salma Hayek dezvăluie secretul de frumusețe anti-îmbătrânire, transmis de bunica ei

Andreea Damian

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Semne ca o femeie te place

Tabu Tabu

Nicolas Cage ar putea juca rolul lui Nicolas Cage într-un film despre Nicolas Cage

Andreea Damian

Kevin Costner cântă la Arad!

realitatea

Scrie un comentariu