Home > Agenda > Lucrare de artă Banksy găsită pe un garaj din Țara Galilor, vândută pentru o cifră cu șase zerouri

Lucrare de artă Banksy găsită pe un garaj din Țara Galilor, vândută pentru o cifră cu șase zerouri

O lucrare de artă Banksy care a apărut pe un garaj dintr-un oraș din Țara Galilor a fost vândută unui dealer de artă.

Proprietarul garajului, Ian Lewis, a vândut piesa “Seasons Greetings” expertului Banksy din Essex, John Brandler, dar lucrarea va rămâne în Port Talbot, cel puțin pentru moment. Lewis, un sudor, căruia i-a fost din ce în ce mai greu să mai doarmă după ce a devenit în mod neașteptat proprietarul unei lucrări de artă prețioase, este considerat a fi extrem de ușurat.

Se estimează că aproximativ 20.000 de persoane i-au vizitat garajul, deoarece “Seasons Greetings” a apărut chiar înainte de Crăciun, iar paza a trebuit să fie introdusă pentru a proteja opera de artă. Odată cu apariția picturii a fost creată o industrie de suveniruri pe această temă – căni, roller-coastere, brelocuri – care poartă imaginea lucrării.

Brandler a spus că lucrarea rămâne în Port Talbot pentru cel puțin doi sau trei ani, dar ar putea fi mutată în centrul orașului. El a spus că a refuzat oferte de bani mult mai mari pentru a putea ține lucrarea în oraș.

copil “gustând” cenușa

Banksy a apărut chiar înainte de Crăciun în Taibach, aproape de oțelărie. Dintr-un unghi, lucrarea arată un copil cu o sanie, aparent bucurându-se de un duș de zăpadă și încercând să prindă fulgii cu limba. Dar dintr-un alt unghi, devine clar că ceea ce se vede în imagine este un copil sub un duș de cenușă. Lewis a fost uimit când vizitatorii au început să sosească și și-a dat seama că va trebui să găsească o modalitate de a proteja lucrarea. O companie locală a plătit pentru ca aceasta să fie protejată acoperită cu plastic, iar actorul Michael Sheen, care a făcut colegiul la Port Talbot, a fost să plătească pentru serviciile de securitate.

Lewis a spus: “Oferta a fost mai mică decât alte oferte, dar acest om a fost de acord să îl păstreze în oraș. Alți oameni au vrut să-l ia și să-l aducă înapoi doar din când în când. Nu mi-a plăcut asta. Mă bucur că l-am vândut – să fiu sincer, mă simt obosit. A fost o tensiune imensă.” El plănuiește ca din banii primiți să înlocuiască garajul din spatele casei.

Lewis a spus: “Cred că orașul s-a îndrăgostit de el, cred că toată lumea o iubește și ar fi fost o rușine să se mute din zonă”.

Brandler a cumpărat lucrarea lui Banksy înainte de a o vedea în realitate, dar a spus că oricum e convins că autorul este unul dintre cei mai buni artiști. “Sunt atât de încântat să am această piesă”, a spus el. “Nu este unul dintre cele mai valoroase, dar cred că este unul dintre cele mai puternice. E despre secolul 21, atât de dureros. Vreau ca lucrarea să rămână în Port Talbot pentru minim doi până la trei ani”, a spus el.

Articole asemanatoare
copil
Vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental? Încetează acum să mai faci aceste 5 lucruri
bătaia
Medicii au emis noi avertismente cu privire la bătaia copilului pentru prima dată în 20 de ani
Cum alegem cel mai frumos cadou pentru copilul nostru?
Afla cum ar fi bine sa discuti cu copilul tau despre sex

Comenteaza acest articol

Lucrare de artă Banksy găsită pe un garaj din Țara Galilor, vândută pentru o cifră cu șase zerouri

by realitatea   2 min
0