Tabu
Image default
CULTURE Slider

Mallorca și Ibiza va împiedica consumul excesiv de alcool al turiștilor – în câteva zone

Administrația locală spune că se prăbușește din cauza „consumului excesiv de alcool în anumite locuri din Insulele Baleare”.

Așa că s-a aprobat un nou decret care are ca scop transformarea imaginii unor stațiuni de profil, să le spunem, cum ar fi Magaluf în Mallorca și San Antonio în Ibiza. Guvernul Insulelor Baleare spune: „Acesta este primul astfel de decret adoptat în Europa, care restricționează promovarea și vânzarea alcoolului în anumite zone turistice.” Noua lege interzice marketingul barurilor pentru „excursii care promovează consumul excesiv de alcool”. Promoțiile de bar care oferă alcool nelimitat la un preț fix sunt, de asemenea, considerate ilegale. Dar, dacă operatorii de turism au semnat deja contracte pentru oferte all-inclusive cu hoteluri, li se va permite să continue.

Nu se vor elibera însă noi licențe pentru excursiile care atrag o clientelă deseori aleasă intenționat pentru că bea excesiv. Sancțiunile includ amenzi de până la 600.000 € și „suspendarea activității până la trei ani”. Noile reguli se aplică doar în trei zone: Arenal și Magaluf – Mallorca, și San Antonio – Ibiza.

Autoritățile au declarat: „Legea își propune să creeze un model turistic mai durabil în ceea ce privește mediul, calitatea vieții pentru rezidenți și experiența vizitatorilor.” Reputația insulelor „a fost afectată negativ din cauza problemelor de comportament nesociabil și agresiv deseori legate de consumul de alcool în anumite zone turistice din Mallorca și Ibiza”.

Legea interzice, de asemenea, „săriturile între balcoane” – o practică care a luat zeci de vieți ale tinerilor turiști britanici – oriunde în Baleare. „Persoanele care, în ciuda acestei legi, folosesc aceste practici, vor fi expulzate imediat, iar acțiunea va fi tratată ca o infracțiune gravă, atât pentru cei care o practică, cât și pentru cei care o permit”, spune noul decret. Legea va funcționa inițial până în 2025, dar dacă se consideră un succes, aceasta poate fi prelungită.

 

ARTICOLE SIMILARE

AntiDot | Punct și de la Capăt în Creativitate

Ciocîrlan

Sofia Vergara lansează lenjerie modelatoare pentru plinuțe

Andreea Damian

Fotografie Sorin Onisor – Maroc

realitatea

De ce a ajuns Culiță Sterp pe mâna medicului

Tabu Tabu

CHA CHA LITIX! Episodul 34. Copiii lui Abi Talent ar putea fi săraci

Andreea Damian

Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici

realitatea

Scrie un comentariu