Tabu
Image default
CULTURESlider

Mallorca și Ibiza va împiedica consumul excesiv de alcool al turiștilor – în câteva zone

Administrația locală spune că se prăbușește din cauza „consumului excesiv de alcool în anumite locuri din Insulele Baleare”.

Așa că s-a aprobat un nou decret care are ca scop transformarea imaginii unor stațiuni de profil, să le spunem, cum ar fi Magaluf în Mallorca și San Antonio în Ibiza. Guvernul Insulelor Baleare spune: „Acesta este primul astfel de decret adoptat în Europa, care restricționează promovarea și vânzarea alcoolului în anumite zone turistice.” Noua lege interzice marketingul barurilor pentru „excursii care promovează consumul excesiv de alcool”. Promoțiile de bar care oferă alcool nelimitat la un preț fix sunt, de asemenea, considerate ilegale. Dar, dacă operatorii de turism au semnat deja contracte pentru oferte all-inclusive cu hoteluri, li se va permite să continue.

Nu se vor elibera însă noi licențe pentru excursiile care atrag o clientelă deseori aleasă intenționat pentru că bea excesiv. Sancțiunile includ amenzi de până la 600.000 € și „suspendarea activității până la trei ani”. Noile reguli se aplică doar în trei zone: Arenal și Magaluf – Mallorca, și San Antonio – Ibiza.

Autoritățile au declarat: „Legea își propune să creeze un model turistic mai durabil în ceea ce privește mediul, calitatea vieții pentru rezidenți și experiența vizitatorilor.” Reputația insulelor „a fost afectată negativ din cauza problemelor de comportament nesociabil și agresiv deseori legate de consumul de alcool în anumite zone turistice din Mallorca și Ibiza”.

Legea interzice, de asemenea, „săriturile între balcoane” – o practică care a luat zeci de vieți ale tinerilor turiști britanici – oriunde în Baleare. „Persoanele care, în ciuda acestei legi, folosesc aceste practici, vor fi expulzate imediat, iar acțiunea va fi tratată ca o infracțiune gravă, atât pentru cei care o practică, cât și pentru cei care o permit”, spune noul decret. Legea va funcționa inițial până în 2025, dar dacă se consideră un succes, aceasta poate fi prelungită.

 

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 67. Coronavirusul nu miroase a bine

Andreea Damian

Pisicile Sphynx – preferatele lui Kat Von D!

realitatea

Sărbătoritul zilei de 22 iunie

realitatea

Britney Spears, complet goală pe Instagram!

Andreea Damian

Planurile de lansare ale noului album Lady Gaga, date peste cap de epidemia de coronavirus

Andreea Damian

Premiile Grammy 2022 | Cele mai frumoase ținute de pe covorul roșu

Andreea Damian

Scrie un comentariu