Tabu
BEAUTYLIFESTYLESlider

Masajul thailandez poate deveni patrimoniu cultural imaterial UNESCO

Tehnicile de masaj thailandez, care au obținut recunoașterea globală, au fost adăugate pe lista „patrimoniului cultural imaterial” al Unesco. Metoda terapeutică, adusă din India în urmă cu aproximativ 2.500 de ani și practicată de secole în Thailanda, a devenit populară la nivel mondial în anii ’60.

Adăugarea masajului tradițional thailandez pe lista UNESCO este un moment „istoric”, potrivit delegatului thailandez la întâlnirea UNESCO de la Bogota, Columbia. „Ajută la promovarea practicării masajului thailandez la nivel local și internațional”, a spus el. De la stațiunile de lux din Bangkok și plajele Phuket până la saloanele modeste de pe stradă, practica este omniprezentă și o oră de masaj poate costa până la 5 dolari.

Numeroase studii au arătat că acest tip de masaj poate fi benefic în durerile cronice, durerile de cap, insomnii și chiar anxietate. Procedura implică masarea corpului cu ajutorul degetelor, coatelor, genunchilor și picioarelor, dar și contorsionări și stretching.

Patrimoniul cultural imaterial se referă la tradiţii şi expresii orale.

Comitetul de selecție, compus din reprezentanți ai 24 de state membre ale Convenției UNESCO, se reunește în această săptămâna la Bogota, în Columbia, pentru a examina solicitările de înscriere pe prestigioasa listă a patrimoniului imaterial care cuprinde până în prezent 430 de elemente din 117 țări: cântece, dansuri, obiceiuri, tradiții, sărbători, specialități gastronomice.

Beneficiile tehnicii masajului thailandez

Masajul thailandez a fost folosit secole în Thailanda pentru a trata anumite condiții și pentru a conferi starea de bine. Această formă antică de terapie este benefică atât pentru cei bătrâni cât și pentru cei tineri, activi sau inactivi, sănătoși sau mai puțin sănătoși.

Masajul thailandez ajută corpul să ajungă la performanță, sănătatea optimă contribuind cu aducerea unei stări de bine. Beneficiile aduse de masaj sunt numeroase:

  • eliberează blocajele din fluxul energetic;
  • revigorează sistemul nervos;
  • eliberează durerile și tensiunile musculare;
  • crește abilitatea de a asimila nutrițiile prin stimularea organelor;
  • întărește și întinerește corpul;
  • îmbunătățește circulațtia sângelui șlimfei;
  • crește flexibilitatea corpului și minții.

Masajul thailandez elimină toxinele colectate din cauza stresului psihic, emoțional. Tehnica acestui masaj poate fi ajutătoare pentru eliberarea durerilor de cap, migrenelor, artritei, paraliziei, durerilor de spate.

ARTICOLE SIMILARE

Varza ajută la tratarea acneei

Cine va juca rolul Madonnei într-un viitor film biografic despre starul pop

Andreea Damian

Prințul Harry a dat lovitura. Ar putea câștiga milioane de dolari

Andreea Damian

Interviu Robin and the Backstabbers

realitatea

Mihaela Rădulescu, devastata! Cineva drag ei S-A SINUCIS!

Câți bani le cere Vlăduța Lupău celor care vor să îi cânte la nuntă

Andreea Damian

Scrie un comentariu