Tabu
HEALTH

Medicament popular în România, retras de pe piață

Produs în România, medicamentul Paduden Express Forte 400 mg capsule moi, fabricat de Terapia SA, a fost retras de pe piață, relatează Știrile ProTV.

Pe 22 februarie 2024, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a încheiat o evaluare aprofundată a capsulelor moi Ibuprofen NVT 400 mg, ca urmare a unui conflict de opinii între statele membre ale Uniunii Europene cu privire la autorizarea lor.

Laboratorios Liconsa S.A., o companie spaniolă, a solicitat recunoașterea autorizației de comercializare pentru Ibuprofen NVT 400 mg, care fusese acordată în Lituania la 8 iunie 2022, în Spania. Însă, statele membre nu au reușit să ajungă la un consens, iar agenția de reglementare a medicamentelor din Lituania a trimis cazul către EMA pentru arbitraj pe 17 noiembrie 2023.

Autoritățile spaniole au concluzionat că Ibuprofen NVT 400 mg nu este bioechivalent cu medicamentul de referință. Bioechivalența presupune ca substanțele active din ambele medicamente să fie absorbite în organism la aceeași rată și în aceeași cantitate.

Agenția (EMA) a concluzionat că beneficiile Ibuprofen NVT 400 mg nu depășesc riscurile și autorizația de punere pe piață acordată în Lituania nu poate fi recunoscută în Spania, unde compania a solicitat o autorizație de punere pe piață. În plus, autorizațiile de punere pe piață din Lituania și din alte state membre unde medicamentul este autorizat (Estonia, Franța, Letonia, Polonia și România) ar trebui suspendate, a transmis EMA.

Ibuprofen NVT este un tip de analgezic și antiinflamator care face parte din clasa de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

De ce japonezii nu beau apă la masă? Iată motivele pentru care ar trebui să le urmezi exemplul!

Andreea Damian

E uimitor ce se spune despre persoanele care resimt foarte des „pielea de găină“

Andreea Damian

De ce laptele de soia este cea mai bună alternativă vegană la laptele de vacă

Andreea Damian

De ce n-ar trebui să ignori această linie neagră misterioasă de pe unghiile tale

Andreea Damian

8 alimente care sunt toxice atunci când sunt consumate crude

Andreea Damian

Afla cateva obiceiuri care te ajuta sa-ti pastrezi silueta (partea II)

realitatea

Scrie un comentariu