Tabu
HEALTHLIFESTYLESlider

De ce sunt importante pijamalele pentru copii pentru un somn bun

Cu siguranță vei fi de acord cu faptul că somnul fiecărui copil este diferit. Bebelușii au diferite programe de somn, ritualuri și obiceiuri liniștitoare. Și chiar și la o vârstă fragedă pot avea plăceri și antipatii. Unii bebeluși adorm imediat, în timp ce alții au nevoie de mai mult timp, mângâieri, cântecele sau legănat pentru a adormi. În mod similar, unii dorm cel mai mult noaptea, în timp ce altora le place să te țină trează toată noaptea și vor fi în formă când răsare soarele.

Ce e recomandat să poarte cel mic în timpul somnului?

Poți găsi o mulțime de cercetări care vorbesc despre importanța rutinelor de culcare. Cu toate acestea, puține menționează importanța pijamalelor în raport cu calitatea somnului bebelușului. Ca părinte ești adesea inundat de opțiuni. Trebuie să faci o serie de alegeri precum materialele, mărcile și stilurile de pijamale pentru copii.Se cunosc mai multe detalii acum despre îmbrăcămintea de dormit care îți va menține copilul în siguranță, confortabil și va promova o noapte bună de odihnă.

Iată câteva lucruri de luat în considerare!

Reglarea temperaturii

Unul dintre motivele principale pentru care pijamalele sunt un factor important în somnul unui copil este că pot ajuta la reglarea temperaturii corpului copilului, deoarece bebelușii nu și-o pot regla singuri.Nou-născuții și sugarii nu pot încă să tremure pentru a genera căldură sau transpirație pentru a se răci, așa că se bazează pe mediul lor și pe îmbrăcămintea de dormit pentru a-i menține confortabili.

Ce pijamale de copii sunt potrivite pentru bebeluși?

Există o varietate de opțiuni de îmbrăcăminte pentru copii disponibile pe piață – de la salopete cu picioare, la saci de dormit, până la o gamă nesfârșită de pijamale.Trebuie să reții că nu toate produsele de lenjerie de dormit pentru copii sunt la fel.Unele sunt potrivite pentru toate vârstele, iar altele sunt cele mai bune pentru anumite etape de-a lungul primilor câțiva ani.

Iată câteva recomandări pentru stilurile de îmbrăcăminte de dormit și vârsta pentru care sunt potrivite:

  • Salopete pentru bebeluși (3-24 luni) cu nasturi sau fermoar în față, cu sau fără picioare. Salopetele sunt o alegere populară de pijamale pentru copii, deoarece sunt confortabile, practice și, cel mai important, fac ca schimbarea la mijlocul nopții să meargă cât mai repede posibil, astfel încât toată lumea să poată adormi rapid.
  • Sacii de dormit pentru bebeluși (3-36 de luni) sunt de obicei purtați peste hainele de somn ale bebelușului și permit o anumită mișcare în timpul somnului, fiind în același timp o alternativă sigură la pături. Îi ține acoperiți pe tot parcursul nopții și inhibă mișcarea prea multă în pătuț. Bebelușii le pot purta până la doi sau trei ani. Închiderea fermoarului este unul dintre ultimii pași înainte de a merge în pat.
  • Body-uri pentru bebeluși (0-24 luni) sunt stratul de bază perfect pentru a menține copilul cald și confortabil dacă în casă sunt temperaturi mai scăzute. Acoperă stomacul, umerii și spatele bebelușului. Datorită prinderilor, acestea vor rămâne perfect fixate sub salopetă și vor acționa ca un strat suplimentar de căldură.
  • Pijamale pentru copii în două piese (9+ luni) sunt un element de bază în rutina lor de somn pentru mulți ani de acum înainte. Îmbrăcatul lor este confortabil și aceste piese sunt una dintre acele plăceri simple din viață de care se pot bucura la toate vârstele. Pe măsură ce cresc, alegerea unui imprimeu preferat pe care să-l poarte seara poate fi o parte distractivă suplimentară la ritualul de culcare.
  • Pături și sisteme de înfășat pentru bebeluși (0-1 luni). Pentru bebelușii sub vârsta de un an, există avertismente împotriva folosirii păturii în timpul somnului din motive de siguranță. Cu toate acestea, dincolo de această perioadă, păturile pentru bebeluși poate fi înfășurate în jurul unei salopete și ar trebui să fie suficient de strânsă încât să nu se desfacă în timpul niciunui interval de somn. Crezi sau nu, le place că brațele lor sunt înfășurate, acest înfășat confortabil le oferă un sentiment de siguranță, deoarece imită uterul.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Primele imagini cu Regele Charles după ce a fost diagnosticat cu cancer

Andreea Damian

Se schimbă buletinele românilor! Cum vor arăta noile cărți de identitate

Andreea Damian

Ionograma | În ce constă acest test și de ce este important să-l facem

Andreea Damian

Bestia din Est muşcă din Europa dar gheţarii arctici se topesc

Dora Constantinovici

Legătura incredibilă dintre murături şi Covid-19

Andreea Damian

Crina Matei, mămică la 50 de ani! Primele imagini de la botez

Andreea Damian

Scrie un comentariu