Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Michael Jackson ar fi împlinit astăzi 60 de ani

Michael Jackson s-a născut pe 29 august 1958, în orășelul Gary din statul american Indiana. Supranumit Regele Muzicii Pop, artistul a lăsat în spate o carieră de neegalat. Nu există persoană care l-a adorat pe Michael să nu fi imitat măcar o dată celebrele mișcări din „Thriller” sau să fi fredonat versurile melodiei „Billie Jean”.

Legendarul cântăreț era al şaptelea copil al familiei Jackson. Michael a debutat în anul 1964 alături de fraţii săi, în formaţia The Jackson 5, ca principal vocalist fiind cel mai tânăr membru. În anul 1971 și-a început cariera solo, când era încă membru al formaţiei The Jackson 5, manageriată de tatăl său, Joseph Jackson (decedat la 27 iunie 2018, la vârsta de 79 de ani).

Dacă ar mai fi trăit, Michael Jackson ar fi avut astăzi 60 de ani. S-a stins însă din viață pe 25 iunie 2009 și a lăsat milioane de fani îndurerați. Dar muzica lui nu va pieri niciodată.

https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care deține două stele pe Rock and Roll Hall of Fame. Printre realizările sale se numără 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzâd 4 ca membru al formației The Jackson 5) și vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie. Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Fundația Heal the World.

Michael Jackson a fost primul mare artist care a concertat în România. În data de 1 octombrie 1992, 70.000 de oameni au fost prezenți pe stadionul Lia Manoliu din București, pentru a-l vedea pe Michael cântând și dansând. Evenimentul a fost difuzat de postul de televiziune HBO, care a cumpărat drepturile de transmitere pentru suma record de 20 de milioane de dolari. Concertul care făcea parte din cadrul turneului Dangerous World Tour, a atins audiențe record pentru postul de televiziune HBO. Michael Jackson a revenit în România, în anul 1996, în cadrul turneului HIStory World Tour.

https://www.youtube.com/watch?v=M_6HVdiCHZc

Pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la naşterea lui Michael Jackson, Hugo Boss recreează costumul starului de pe coperta albumului “Thriller”. Noua variantă a costumului este realizată dintr-o ţesătură uşoară. Sacoul, care se va închide în trei nasturi, va avea croiala cambrată, iar pantalonii vor avea mai puţine pense. Pe 29 august, ziua în care Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani, Hugo Boss va lansa colecţia „Boss x Michael Jackson”, care conţine şi trei tricouri unisex, în magazinele sale din întreaga lume.

https://www.youtube.com/watch?v=h_D3VFfhvs4

„Thriller” a fost până de curând cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor, cu circa 33 de milioane de copii comercializate de la lansarea sa, în 1982. Albumul „Their Greatest Hits 1971-1975“ semnat de f ormaţia californiană Eagles a obţinut 38 de certificări disc de platină, ceea ce echivalează cu 38 de milioane de copii vândute în format fizic sau pe platformele de streaming de la lansarea sa, din februarie 1976.

https://www.youtube.com/watch?v=sOnqjkJTMaA

ARTICOLE SIMILARE

ONE NIGHT GALLERY LOVE RIZI deschide publicului Grădina TVR Molière printr-o expoziție de new media art

Andreea Damian

Hillary Clinton se lansează în producţia de film și televiziune

Andreea Damian

Cehov Trance Minimal Remix

Licitația de Toamnă – Mari Maeștri ai Picturii Românești

BOSS THE SCENT for her surprinde esenta seductiei

realitatea

Păr gras | Soluția home-made pentru a-l menține curat mai mult timp

Andreea Damian

Scrie un comentariu