Tabu
HEALTH

Micul dejun, impact vital asupra hormonilor sexuali. Cum trebuie să arate prima masă a zilei

Oamenii de știință au descoperit că micul dejun are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism. Acest lucru influențează modul în care cineva pare atractiv sexului opus. 

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Montpellier, consumul unui consistent mic dejun englezesc cu carne îi face pe bărbați mai atractivi. În schimb, croissantele și brioșele bogate în carbohidrați fac ca femeile să pară mai puțin atrăgătoare, spun oamenii de știință. 

„Rezultatele noastre servesc drept un semnal puternic al impactului pe termen lung al alegerilor alimentare nu doar asupra sănătății, ci și asupra trăsăturilor cu importanță socială, cum ar fi atracția facială”, a declarat Claire Berticat, autorul principal al studiului.

Gustările bogate în amidon sau zahăr de după-amiaza, precum chipsurile sau biscuiții, pot face, de asemenea, ca bărbații să arate mai atractivi datorită impulsului de glucoză – dar nu și femeile.Acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de zahăr din sânge, cunoscute sub numele de hiperglicemie, au un efect de îmbătrânire asupra pielii și pot suprima hormonii utilizați pentru a atrage bărbații. 

Studiul, efectuat la Universitatea din Montpellier din Franța, a măsurat atractivitatea facială a indivizilor la două ore după consumul diferitelor tipuri de mic dejun.S-a constatat că un mic dejun bogat în grăsimi și proteine, precum cel cu bacon, cârnați și ouă, a crescut atractivitatea bărbaților și, într-o măsură mai mică, a femeilor.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce asteptari trebuie sa ai de la o clinica stomatologica moderna

realitatea

Au trecut sarbatorile…Apelam la diete sau cum ardem cat mai multe calorii?

realitatea

Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

Andreea Damian

Alaptatul in public – un subiect Tabu?

realitatea

Chimioterapia în vremuri de pandemie

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu creierul tău când consumi alimente reci

Andreea Damian

Scrie un comentariu