Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Mihai Bendeac râde de o tentativă de viol într-o țară în care zilnic sunt violate 6 femei

Mihai Bendeac, jurat al show-ului iUmor de la Antena 1 râde timp de câteva minute de faptul că în adolescență, Ana Maria Mocanu a fost traumatizată de un coleg care ar fi încercat să o violeze.

”Îmi aduc aminte şi nu îmi face bine. Eram doar un copil, eram la liceu. Acolo aveam un grup de prieteni cu care mă ajutam la lecţii. Recunosc că eram mai naivă ca adolescentă şi am foarte mare încredere în oameni şi sunt des păcălită. Băiatul respectiv făcea parte din grupul nostru de prieteni. Credeam că aşa este el, mai afectuos, dar… Făceam liceul în zona Vitan, e o zonă mai întunecată. S-a oferit să mă conducă acasă pentru că era mai mare şi avea permis. Eu ştiindu-l din liceu, aveam oarece încredere în el. Nu m-a dus acasă, a oprit maşina şi a început să fie foarte violent cu mine şi verbal şi fizic. A fost cel mai greu moment din viaţa mea. Nu aş vrea să treacă nimeni prin aşa ceva. M-a bruscat, eu am început să plâng. Am reuşit să scap. Mi-a fost mult timp teamă să mai merg la liceu. De aceea, în prima sesiune a Bacalaureatului am şi picat. Mi-a fost teamă să povestesc, nu am spus nimănui până acum aşa ceva. Nici acum nu mi-am revenit, la zece ani de la eveniment. nu puteam să îmi sun familia şi să le spun, nu am vrut să îi supăr. Eu pe ei îi iubesc cel mai mult din viaţa asta, ei erau plecaţi. Eu mă chinuiam singură, eram cu responsabilităţi şi nu doream să îi îngrijorez. Am crezut că trebuiie să fiu mai puternică, să mă duc la şedinţe de consiliere şi să îmi revin singură”, ar fi povestit Ana pentru Antena Stars.

Motiv pentru care, un bărbat ca Mihai Bendeac, care este apreciat de puștanii de liceu ca fiind unul dintre cei mai haioși din România, probabil un model pentru mulți dintre ei și despre care presupuneam că e în deplinătatea tuturor facultăților mintale a hotărât că o tentativă de viol e amuzantă. Și asta într-o țară în care 3000 de femei sunt agresate zilnic și tot zilnic, 6 femei sunt victime ale violului.

Iar aici intră doar cazurile când victima a depus plângere la poliție, cazuri ajunse în atenția oamenilor legii. Realitatea, însă, este probabil mult mai îngrijorătoare, dat fiind faptul că multe dintre victimele violurilor ascund acest lucru și nu depun plângere. Doar în anul 2017 au fost sesizate 780 de infracțiuni de viol cu victimă sub 18 ani. Dar ce contează, să-și facă Bendeac numărul.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că femeia a povestit că se întreținea și descurca de una singură cât timp a fost adolescentă pentru că părinții ei erau plecați afară să muncească. Aproximativ 250.000 de copii cresc în România fără unul sau chiar ambii părinţii, pentru că aceştia sunt plecaţi în străinătate, la muncă, ca să le ofere un trai decent. Pe mulţi dintre cei mici, plecarea părinţilor îi afectează profund, copiii ajungând să aibă rezultate şcolare mai slabe, depresie sau chiar suicid. Deci nu e cazul ca unul ca Mihai Bendeac să râdă de dramele pe care nu le poate pricepe. Mai bine ar pune mâna pe statistici.

ARTICOLE SIMILARE

Tehnica japoneză de respirație care te va ajuta să dormi mai bine

Andreea Damian

Expunerea la chimicale în timpul sarcinii ar putea afecta plămânii copilului

Andreea Damian

Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală. Cum a pledat actorul

Andreea Damian

Medical Optik, mai mult decat o clinica de oftalmologie

realitatea

Top 7 emisiuni ce promoveaza cultura la TV

realitatea

Neti Sandu are sau nu operații estetice? Vedeta recunoaște: „Nu pot să mă ajut singură”

Andreea Damian

Scrie un comentariu