Tabu
Image default
Slider

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

Risto Matilla, un fotograf amator, a făcut această poză cu ouăle, dintre care cel mai mare era de dimensiunea unei mingi de fotbal.

O rară colecție cu mii de „ouă de gheață” a fost descoperită în Finlanda, un fenomen despre care specialiștii spun că apare numai în condiții meteo extreme. Risto Mattila, cel care a fotografiat ouăle, a spus că el și soția lui mergeau pe plaja Marjaniemi de pe insula Hailuoto duminică, când au dat peste toate aceste bile înghețate care acoperă o suprafață de 30 de metri. „Cel mai mare dintre ouă a fost de dimensiunea unei mingi de fotbal”, a spus Mattila, un fotograf amator. „A fost o priveliște uimitoare. Nu am mai văzut acest fenomen până acum.”

Jouni Vainio, specialist în gheață la Institutul Meteorologic Finlandez, a declarat că apariția nu este comună, dar se poate întâmpla aproximativ o dată pe an în cazul în care condițiile meteo o permit.

„Avem nevoie de o temperatură corectă a aerului (sub zero, dar doar un pic), temperatura apei potrivită (aproape de punctul de îngheț), o plajă de nisip superficială și ușor înclinată și valuri calme, mici”, a spus el. „De asemenea, ai nevoie de ceva care să acționeze ca miez. Miezul începe să adune gheață în jurul lui.” Toamna este momentul perfect pentru a vedea fenomenul, potrivit specialiștilor întrucât gheața începe să se formeze pe suprafața apei.

ARTICOLE SIMILARE

De ce ne este adesea foame înainte sau în timpul menstruației

Andreea Damian

Există viață după cancer. A traversat singură Atlanticul și a doborât un record mondial

Andreea Damian

Adela Popescu şi Radu Vâlcan au ales numele bebeluşului

Andreea Damian

10 femei celebre care s-au transformat complet după ce și-au schimbat culoarea părului

Andreea Damian

Osemintele a două victime ale erupției Vezuviului au fost descoperite la Pompei

Ciocîrlan

Cantece clasice universale de Craciun care inveselesc atmosfera

realitatea

Scrie un comentariu