Tabu
Slider

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

Risto Matilla, un fotograf amator, a făcut această poză cu ouăle, dintre care cel mai mare era de dimensiunea unei mingi de fotbal.

O rară colecție cu mii de „ouă de gheață” a fost descoperită în Finlanda, un fenomen despre care specialiștii spun că apare numai în condiții meteo extreme. Risto Mattila, cel care a fotografiat ouăle, a spus că el și soția lui mergeau pe plaja Marjaniemi de pe insula Hailuoto duminică, când au dat peste toate aceste bile înghețate care acoperă o suprafață de 30 de metri. „Cel mai mare dintre ouă a fost de dimensiunea unei mingi de fotbal”, a spus Mattila, un fotograf amator. „A fost o priveliște uimitoare. Nu am mai văzut acest fenomen până acum.”

Jouni Vainio, specialist în gheață la Institutul Meteorologic Finlandez, a declarat că apariția nu este comună, dar se poate întâmpla aproximativ o dată pe an în cazul în care condițiile meteo o permit.

„Avem nevoie de o temperatură corectă a aerului (sub zero, dar doar un pic), temperatura apei potrivită (aproape de punctul de îngheț), o plajă de nisip superficială și ușor înclinată și valuri calme, mici”, a spus el. „De asemenea, ai nevoie de ceva care să acționeze ca miez. Miezul începe să adune gheață în jurul lui.” Toamna este momentul perfect pentru a vedea fenomenul, potrivit specialiștilor întrucât gheața începe să se formeze pe suprafața apei.

ARTICOLE SIMILARE

Parada reginelor la înmormântarea Elisabetei a II-a

Andreea Damian

Primul medicament pentru cea mai întâlnită alergie

Andreea Damian

Cum l-a cucerit Gina Pistol pe Smiley. Detalii intime, dezvăluite de prezentatoare

Andreea Damian

Amânare⎥ Bienala Internațională de Design de la Saint-Etienne

Ciocîrlan

Halle Berry | Dieta pe care o ține de 30 de ani a ajutat-o să controleze boala de care suferă

Andreea Damian

Top 7 filme de actiune 2016

realitatea

Scrie un comentariu