Home > Slider > Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

Risto Matilla, un fotograf amator, a făcut această poză cu ouăle, dintre care cel mai mare era de dimensiunea unei mingi de fotbal.

O rară colecție cu mii de „ouă de gheață” a fost descoperită în Finlanda, un fenomen despre care specialiștii spun că apare numai în condiții meteo extreme. Risto Mattila, cel care a fotografiat ouăle, a spus că el și soția lui mergeau pe plaja Marjaniemi de pe insula Hailuoto duminică, când au dat peste toate aceste bile înghețate care acoperă o suprafață de 30 de metri. „Cel mai mare dintre ouă a fost de dimensiunea unei mingi de fotbal”, a spus Mattila, un fotograf amator. „A fost o priveliște uimitoare. Nu am mai văzut acest fenomen până acum.”

Jouni Vainio, specialist în gheață la Institutul Meteorologic Finlandez, a declarat că apariția nu este comună, dar se poate întâmpla aproximativ o dată pe an în cazul în care condițiile meteo o permit.

„Avem nevoie de o temperatură corectă a aerului (sub zero, dar doar un pic), temperatura apei potrivită (aproape de punctul de îngheț), o plajă de nisip superficială și ușor înclinată și valuri calme, mici”, a spus el. „De asemenea, ai nevoie de ceva care să acționeze ca miez. Miezul începe să adune gheață în jurul lui.” Toamna este momentul perfect pentru a vedea fenomenul, potrivit specialiștilor întrucât gheața începe să se formeze pe suprafața apei.

Articole asemanatoare
GIRL POWER: Sanna Marin – premierul Finlandei în vârstă de 34 de ani, cel mai tânăr premier din lume
Groenlanda
Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor după ce au survolat ghețarul Helheim din Groenlanda
gheața
Descoperirea despre gheața din zona arctică ar putea să explice valul de caniculă din Europa
groenlanda
Imaginea virală care ilustrează amploarea dezastrului ecologic din Groenlanda

Comenteaza acest articol

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

by realitatea   1 min
0