Tabu
Slider

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

Risto Matilla, un fotograf amator, a făcut această poză cu ouăle, dintre care cel mai mare era de dimensiunea unei mingi de fotbal.

O rară colecție cu mii de „ouă de gheață” a fost descoperită în Finlanda, un fenomen despre care specialiștii spun că apare numai în condiții meteo extreme. Risto Mattila, cel care a fotografiat ouăle, a spus că el și soția lui mergeau pe plaja Marjaniemi de pe insula Hailuoto duminică, când au dat peste toate aceste bile înghețate care acoperă o suprafață de 30 de metri. „Cel mai mare dintre ouă a fost de dimensiunea unei mingi de fotbal”, a spus Mattila, un fotograf amator. „A fost o priveliște uimitoare. Nu am mai văzut acest fenomen până acum.”

Jouni Vainio, specialist în gheață la Institutul Meteorologic Finlandez, a declarat că apariția nu este comună, dar se poate întâmpla aproximativ o dată pe an în cazul în care condițiile meteo o permit.

„Avem nevoie de o temperatură corectă a aerului (sub zero, dar doar un pic), temperatura apei potrivită (aproape de punctul de îngheț), o plajă de nisip superficială și ușor înclinată și valuri calme, mici”, a spus el. „De asemenea, ai nevoie de ceva care să acționeze ca miez. Miezul începe să adune gheață în jurul lui.” Toamna este momentul perfect pentru a vedea fenomenul, potrivit specialiștilor întrucât gheața începe să se formeze pe suprafața apei.

ARTICOLE SIMILARE

De Crăciun facem cea mai mare risipă. Ce să faci ca să ai un impact cât mai mic asupra mediului

Andreea Damian

Creșterea nivelului mării ar putea să disloce până la 187 de milioane de oameni

Andreea Damian

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision

Tabu Tabu

Povestea celui mai faimos model cu sindrom Down. Vrea să defileze pentru Victoria’s Secret

Andreea Damian

Parfumuri cu inteligență artificială

Ciocîrlan

Să fie abstinența secretul unei vieți lungi și sănătoase?

Andreea Damian

Scrie un comentariu