Tabu
lifestyle

MUST SEE: Madrid

Madrid este al doilea aspirator turistic al Spaniei după Barcelona. Un oraș treaz 24/7, luminos și bogat: așa descriu majoritatea turiștilor Madridul lui Miguel de Cervantes, al lui Pedro Almodóvar și al Reginei Sofia.

 

De vizitat. Plaza Mayor este locul în care se țineau convențiile inchizitorilor, se stabilea puritatea sângelui și se ardeau vrăjitoare. Dacă astăzi pare un loc pașnic, plin de cafenele capcane pentru turiști, relicve ale epocii Inchiziției se mai găsesc în figurile alegorice de pe fațada clădirilor, dar și în magazinele breslelor băcanilor și morarilor.

 

De neratat. Prado, muzeul național de arte din Madrid, este în ultimii ani unul din cele mai tranzitate muzee din lume. Colecțiile Velázquez, Goya și El Greco, dar și exponatele excepționale Tintoretto, Rafael, Rubens și Rembrandt cultivă vizitatorului o atmosferă atemporală, dedicată esteticului și invită la reverie.

 

De relaxat. În parcul Retiro, parte a fostului domeniu regal, cu plimbări cu barca pe lac, alei misterioase, grădini de trandafiri, cafenele cochete și concerte în aer liber. Parcul este o dovadă a cultului spaniol pentru timpul liber și odihnă.

 

De rătăcit. Madridul este ideal pentru cei care vor să se piardă în armonia unui oraș necunoscut. Fie că porniți prin Lavapiés sau pe străduțele lăturalnice din Gran Via, veți descoperi clădiri ornate, piațete pitorești, restaurante tradiționale și magazine în care puteți petrece ore întregi.

 

De încercat. Puerta del Sol, cu forma sa de semilună, denumită Time Square al Spaniei. Aici divertismentul este garantat la fiecare pas, iar buzz-ul de fundal al spaniolilor inegalabil. Marcată de clădiri istorice din secolele XVIII și XIX, Puerta del Sol are farmec și promite aventură.  

ARTICOLE SIMILARE

Madonna nu se putea opri din plâns la auzul veștii morții lui Michael

realitatea

Zina Dumitrescu are Alzheimer?

Megan Fox nu mai vrea să o copieze pe Angelina Jolie

realitatea

Lindsay și Ali Lohan plâng de mama focului – FOTO

realitatea

Ghici cine a fost la Disneyland

realitatea

Paris Hilton se dă în stambă la Cannes

realitatea

Scrie un comentariu