Tabu
Image default
CULTURE Slider

Muzeul Satului ⎪ Călător prin tradiții. Dragobete și Mărțișor

Între 20 februarie și 6 martie, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București vă invită să fiți călători prin tradiții, organizând ateliere de creație pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. 

Călător prin tradiții

Dragobetele și Mărțișorul, sărbătorile care vestesc venirea primăverii, sunt prilejul perfect pentru a redescoperi obiceiurile și tradițiile acestei perioade. La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în compania unor meșteri populari și artiști plastici, atât copiii, cât și adulții vor învăța cum să confecționeze mărțișoare, păpuși, păsări, zgărdane, colaje și alte obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile: coji de nucă, flori presate, lână, semințe, ață și lemn. 

Atelierele de creație au loc în zilele de 20, 27 februarie şi 6 martie 2021 şi le oferă copiilor ocazia de a petrece timpul liber prin implicarea în activităţi creative și recreative într-un spațiu deosebit: Muzeul Satului din București. 

Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected], menționându-se atelierul ales, numele copilului, vârsta şi un număr de telefon la care pot fi contactaţi părinţii. 

Costul unui atelier este de 30 de lei/participant și se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 8 persoane, iar condiţia de desfăşurare a atelierelor este de a avea minimum 5 copii înscriși la un atelier. 

Program ateliere

20 FEBRUARIE

11:00 – 12:00 – Colaj de primăvară

13:00 – 14:00 – Baba Dochia (confecționat păpuși)

27 FEBRUARIE

11:00 – 12:00 – Mărțișoare

13:00 – 14:00 – Mărțișoare

6 MARTIE

11:00 – 12:00 – Podoabe populare

13:00 – 14:00 – Podoabe populare

Detalii suplimentare: [email protected] 

ARTICOLE SIMILARE

Hepatita ar putea fi eliminată complet până în anul 2030

Andreea Damian

Paranoid Park – un film marca Gus Van Sant

realitatea

Nicole Scherzinger: aproximativ jumătate de milion de euro de la TVR pentru recital și salam

Dora Constantinovici

Muzeul Theodor Aman

realitatea

Eroiii din Titanic, din nou împreună pe ecrane

realitatea

Miley Cyrus are o piesă nouă și un clip cu un mesaj puternic social

realitatea

Scrie un comentariu