Tabu
LIFESTYLE Slider

New York: Salon Art+Design lansează un album de lux online cu coduri QR, conținut multimedia și expoziții virtuale

Salon Art+Design este cel mai important târg de artă și design din New York. Din cauza pandemiei, inițiatorii proiectului au fost obligați să anuleze ediția de anul acesta, însă au venit cu o alternativă foarte creativă și inedită: o revistă online de 152 de pagini, în care descoperim ultimele lucrări ale artiștilor și designerilor contemporani.

Diferența dintre această publicație digitală și un catalog de artă tradițional o fac codurile QR care, odată scanate cu ajutorul telefonului mobil, permit accesul la un amplu conținut multimedia, de la videoclipuri și până la expoziții virtuale.

În loc să opteze pentru încă o  platformă online, care ar fi fost un precar surogat al târgului de artă din acest an, echipa new-yorkeză a  proiectului Salon Art+Design a ales o variantă mai puțin comună: o publicație luxury cu interviuri, fotografii ale obiectelor de artă expuse în galeriile partenere și multe alte surprize interactive pentru internauții pasionați de design. 

Proiectul editorial hibrid, aflat undeva la limita dintre revistă și catalog, poartă numele Salon-The Intersection of Art + Design și a fost lansat în versiunea digitală miercuri, chiar pe website-ul târgului. Un exemplar în format tipărit poate fi achiziționat pentru suma de 25$. 

Directoarea executivă a proiectului,  Jill Bokor, a declarat pentru The Art Newspaper că și-a dorit ca revista să le confere cititorilor senzația că se plimbă printre standurile târgului de artă, adăugând că versiunea de față le oferă șansa colecționarilor și vizitatorilor obișnuiți să descopere ceva ce nu au mai văzut niciodată.

Pentru această lucrare vastă, Bokor a lucrat împreună cu agenția britanică Cultureshok Media, cunoscută pentru realizarea publicațiilor de la Sothesby’s, Tate Modern și Victoria & Albert Museum

Volumul glossy de 152 de pagini conține opere și obiecte de artă din peste 45 de galerii prezente, de obicei, la târgul anual Salon Art+Design, precum și interviuri sau prezentări ale colecționarilor principali. Revista poate fi răsfoită aici: Salon-The Intersection of Art + Design.


„Nu este o formă de a face bani.”, declară Jill Bokor. „Nu este un substitut pentru Salon. A fost făcută ca să țină platforma în viață atât pentru noi, cât și pentru expozanții noștri.” 

Anul viitor, planul celor de la Salon Art+Design este de a organiza un eveniment aniversar, în perioada 11-15 noiembrie 2021, care va marca cea de-a 10-a ediție a târgului. Să sperăm că nu se va ține într-un cadru virtual. 

ARTICOLE SIMILARE

Amina Muaddi, creatoarea de pantofi cu origini românești, are o poveste de viață ca în filme

Tabu Tabu

Declaratia Biancai Dragusanu dupa ce s-a aflat de divort!

Unde planuiesti sa mergi in primavara aceasta? Site-uri utile pentru planificarea vacantei de Paste

realitatea

Kurt Cobain a spus că albii nu ar trebui să cânte rap și nu știu să danseze

realitatea

Prințul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus

Andreea Damian

Trustul media Realitatea luptă pentru România

Andreea Damian

Scrie un comentariu