Tabu
Image default
BEAUTY

Îngrijirea părului pe timpul iernii

La fel ca și soarele arzător al verii, frigul excesiv și vântul specific sezonului rece afectează negativ structura firului de păr. Din cauza frigului dar și a factorilor externi, părul devine aspru, uscat și deteriorat iar cu timpul acesta devine fragil și casant.

Pentru a împiedica acest aspect trebuie să-i acorzi părului tău o îngrijire specială pe timpul iernii. Mai mult ca niciodată în sezonul rece trebuie să folosești măștile și tratamentele de păr speciale pentru regenerarea părului pentru a-i oferi hidratarea și îngrijirea de care are atâta nevoie.

În cazul părului îndelung solicitat, tratamentele profesionale îi pot reda aspectul sănătos. Părul colorat necesită cele mai intense tratamente de îngrijire.

Slăbit, părul își pierde strălucirea culorii și aceasta devine ternă în scurt timp. Numai un tratament de îngrijire profundă, adaptat nevoilor de hidratare ale părului, poate dezvălui profunzimea și frumusețea culorii.

Pe lângă măștile făcute în casă, părul dumneavoastră trebuie să se bucure și de tratamente profesionale realizate în cadrul unor saloane de înfrumusețare.

Un astfel de tratament durează aproximativ 45 de minute și este recomandat să se realizeze o dată la trei săptămâni, pe timpul iernii. Alternanța temperaturilor frig-cald are un efect extrem de puternic asupra părului.

Acesta tinde să se deshidrateze iar vârfurile vor începe să se despice. Pentru a evita acest lucru părul trebuie tuns mult mai des în sezonul rece decât în cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă, acestea trebuie să aiba o textură soft, light care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrășarea lui, fiindcă un păr fragil și uscat poate trece cu ușurință la starea de gras și tern și asta din cauza produselor de hairstyling folosite în exces.

Un mousse sau un fixativ ușor sunt alegerea ideală atunci când dorim să finisăm o coafură. Alernanța de frig-cald reprezintă un factor la fel de dăunător pentru părul nostru deoarece acest fapt duce la desihidratarea lui, mai ales la nivelul vârfurilor.

Alimentatia are și ea un rol destul de important care trebuie respectată întocmai dacă ne dorim un păr sănătos și plin de vitalitate în ciuda vremii.

În acest sezon, încercați să evitați pe cât posibil coafatul în exces. Părul trebuie aranjat într-o manieră cât mai apropiată de ceea ce înseamnă natural mai ales că tendințele acestui sezon recomandă ca părul să fie coafat cât mai natural și simplu.

Recomandări: Adrian Perjovschi, hairstylist JOVSKY STUDIO

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa iti faci un machiaj doar cu eyeliner

realitatea

Iată cantitatea exactă de protecție solară pe care ar trebui să o aplici pe față

Andreea Damian

Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

Andreea Damian

La 73 de ani arată ca o puștoaică. Secretele de frumusețe ale creatoarei de modă Vera Wang

Andreea Damian

Giulia vacanta de 5 stele in Mykonos!

Cum reușește Jennifer Lopez să-și ascundă anii. Secretul împotriva ridurilor

Andreea Damian

1 comentariu

Viivi 30 November 2008 at 20:03

corect
😉

Răspunde

Scrie un comentariu