Tabu
BEAUTY

Cum să-ți epilezi corect linia bikinilor ca să eviți iritațiile pielii

linia bikinilor

Epilarea poate fi stânjenitoare, mai ales atunci te alegi cu iritații foarte urâte. Ceara, aparatele de epilat, cremele şi spumele depilatoare ne ajută să scăpăm rapid de părul nedorit chiar în intimitatea casei noastre, dar rezultatul nu este atât de sexy, ştirbind fineţea şi feminitatea unei femei.

Dillion Harper este actriță în filmele pentru adulți și știe cât de mult contează ca linia bikinilor să arate perfect. Epilarea acestei zone trebuie făcută corect dacă vrem să obținem cele mai bune rezultate. Ea a explicat pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a obține o piele catifelată şi moale, raportează Pop Sugar.

Pentru a evita iritațiile pielii, fă un duș. Gelul de duș va înmuia pilozitatea și o va pregăti pentru epilare. Apoi, aplică o cremă de ras pentru bărbați din abundență pentru a face multă spumă. Folosește un aparat de ras de bună calitate, eventual cu minim 4-5 lame. La final, aplică pe zona epilară aloe vera și un prosop fierbine pentru a calma roșeața și a preveni iritarea.

Epilarea în zona inghinală are efecte benefice asupra igienei intime. Indiferent de metoda utilizată, trebuie să se țină cont că zona organelor genitale externe este foarte vascularizată și pot apărea cu ușurință infecții locale (foliculită, furuncul, abces) care se extind în alte părţi ale corpului prin intermediul vaselor de sânge.

Epilarea inghinală, parțială, totală sau definitivă, este asociată cu sentimentul de igienă, confort, atracție sexuală, imagine de sine pozitivă. Însă riscurile sunt valabile atât în cazul epilatului clasic cu ceară, cât și în cazul celor care preferă epilatorul, lama de ras, cremele depilatoare sau tehnicile de fotoepilare. Mucoasa de la nivelul vulvei este foarte fină, iar asta o face sensibilă la traumatisme, la frig și la prezența bacteriilor, mai ales că în imediata vecinătate se găsesc nume­roase microorganisme din categoria enterococ, Escherichia coli.

Iritația regulată a zonei epilate, în combinație cu mediul umed specific organelor genitale, creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor și fungilor. Îndepărtarea firelor de păr înseamnă, așadar, pierderea rolului de barieră de protecțiea mucoasei genitale față de anumite microorganisme.

 

ARTICOLE SIMILARE

Jessica Simpson: «Grasă, am făcut un miliard de dolari»

Oja Twilight

realitatea

Andreea Tonciu si-a aratat adevarata fata! Cum arata NEMACHIATA!

10 femei celebre care s-au transformat complet după ce și-au schimbat culoarea părului

Andreea Damian

Salma Hayek s-a lăsat tunsă de fiica sa de 11 ani, iar rezultatul e uimitor

Andreea Damian

Brad Pitt renunta definitiv la sapun si deodorant

Cati Alexandrescu

Scrie un comentariu