Tabu
Image default
LIFESTYLE

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită la nivelul feței, potrivit unui studiu ale Asociației Britanice a Dermatologilor, prezentate de BBC.

Aproximativ o treime dintre oameni sunt sensibili la nichelul folosit la producerea componentelor telefoanelor mobile, inclusiv la butoane și la marginile ecranului. Toți medicii ar trebui să alerteze persoanele alergice la nichel în legătură cu riscul de a face o dermatită la nivelul feței dacă folosesc un telefon mobil în mod regulat, potrivit Asociației Britanice a Dermatologilor.

Simptomele dermatitei provocate de nichel sunt înroșirea, inflamarea, uscarea și crăparea pielii. Dermatologii spun că s-a constatat o creștere a numărului de cazuri de dermatită din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile au un risc mai mare de a face acest tip de dermatită.

"Alergia este provocată de contactul frecvent cu produse care conțin nichel. Contactul repetat și îndelungat cu un telefon care conține nichel va cauza dermatită la persoanele alergice la nichel", a subliniat dr. Graham Lowe, de la Asociația Britanică a Dermatologilor.

Citeste continuarea acestui articol pe Romantica.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ofertă pentru ochi sănătoși

realitatea

Incendii Australia: Fumul rezultat în urma incendiilor va circula complet în jurul globului, spune Nasa

realitatea

Video – Rețeta de clătite curcubeu a Andreei Bănică cu care a înnebunit internetul

Tabu Tabu

Tudor Chirila are cu ce! Le-a aratat fanilor “barbatia” lui

Cum a imbolnavit-o iubitul milionar pe Laura Cosoi!

Record fabulos: Etiopia a plantat peste 350 milioane de copaci într-o singură zi

Andreea Damian

Scrie un comentariu