Home > Lifestyle > Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită la nivelul feței, potrivit unui studiu ale Asociației Britanice a Dermatologilor, prezentate de BBC.

Aproximativ o treime dintre oameni sunt sensibili la nichelul folosit la producerea componentelor telefoanelor mobile, inclusiv la butoane și la marginile ecranului. Toți medicii ar trebui să alerteze persoanele alergice la nichel în legătură cu riscul de a face o dermatită la nivelul feței dacă folosesc un telefon mobil în mod regulat, potrivit Asociației Britanice a Dermatologilor.

Simptomele dermatitei provocate de nichel sunt înroșirea, inflamarea, uscarea și crăparea pielii. Dermatologii spun că s-a constatat o creștere a numărului de cazuri de dermatită din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile au un risc mai mare de a face acest tip de dermatită.

"Alergia este provocată de contactul frecvent cu produse care conțin nichel. Contactul repetat și îndelungat cu un telefon care conține nichel va cauza dermatită la persoanele alergice la nichel", a subliniat dr. Graham Lowe, de la Asociația Britanică a Dermatologilor.

Citeste continuarea acestui articol pe Romantica.ro

Articole asemanatoare
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?
sănătate
20 de mituri despre sănătate. Tu pe care le-ai auzit cel mai des?
Pericolul care ne paște când folosim parfumul
Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Loading...

Comenteaza acest articol

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

by realitatea   1 min
0