Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Nu există dragoste la prima vedere!

"Dragoste la prima vedere, cine-ar fi crezut?" sunt versurile unui cântec al cărui mesaj este combătut de unii psihologi. Se pare că trebuie să ne luăm gândul de la dragostea fulgerătoare , care pare a fi mai mult o dorință decât o realitate.

Psihologii au descoperit nu numai că nu există o astfel de dragoste, dar că poate face ți rău . Cercetătorii au declarat că este "stupid" să te uiți la cineva și să crezi că ți-ai găsit alesul. Se pare că multe cupulri și căsnicii se destramă tocmai din cauza acestei greșeli.

Oamenii au impresia că se pot cupla cu cineva numai după o privire, când de fapt este imposibil să "te conectezi" la cineva astfel. Psihologii sunt totuși de acord cu atracția la prima vedere, însă susțin că societatea ne educă greșit, implementându-ne ideea că există "dragoste ca-n filme". Mulți oameni își aleg partenerii pe baza primei priviri.

Se pare că greșim pentru că apreciem unele calități superficiale și astfel ne creem o imagine falsă despre respectiva persoană. Dragostea este mai mult decât o reacție chimică și trebuie controlată, fără a ne pripi în a lua decizii, au mai completat psihologii.

ARTICOLE SIMILARE

Barbatii se tem de femeile puternice – mit sau adevar?

realitatea

Voi ştiaţi de mărirea de punct G?

PERVERSIUNE sau anomalie psihica? O femeie de 44 de ani isi alapteaza CAINELE

MONICA ex-COLUMBEANU face SEX in public? Galerie FOTO

SCANDAL URIAS! Fetite de cinci ani, modele sexy pentru un show auto

Mihai Bendeac şi spirala penibilului

2 comentarii

Mara66 3 July 2009 at 17:35

Cum naiba au ajuns ei la aceeasta concluzie ? Acum 26 de ani cand mi-am cunoscut sotul a fost de ajuns o singura privire ca sa stiu ca el este alesul , am iesit impreuna de cateva ori si dupa numai 2 luni ne-am mutat impreuna si ne-am casatorit . Ne iubim la fel de mult ca in prima zi cand ne-am cunoscut si nu am stat nici macar o zi departe unul de altul si as muri daca i s-ar intampla ceva rau . Se spune de catre psihologi ca un cuplu este unit prin copii insa nu este adevarat , avem doi copii insa sentimentele pe care le avem unul fata de altul nu au nici o legatura cu ei. Sotul meu este un om deosebit si cu multe calitati si consider ca dragostea nu inseamna cunoastere , dragostea consta in sentimente si nu tine seama de clasa sociala , dragostea nu este conditionata de nimic , nu poti spune ” te iubesc daca…” , dragostea o simti sau nu … parerea mea.

Răspunde
petruta87 25 October 2009 at 17:22

Chestia asta cu indragostitul la prima vedere nu e buna.De ce? Pentru ca daca ai probleme cu vederea iti iei o teapa cat tine de mare…:))
Sfatul meu este totusi sa nu cadam prada primului impuls, primei atractii….fizice de cele mai multe ori, si sa zicem ca ne-am indragostit. Cum sa zici ca te-ai indragostit de un strain, de care nu stii mai nimic si care ar putea sa dispara din viata ta in secunda 2 de cand ai pus ochii pe el?
In zilele noastre se poate orice inclusiv chestia asta asa ca nu m-as mira sa patesc chiar eu asa ceva. :))
Pana atunci important este sa nu ne ascundem dupa degete. Sa nu fim falsi si sa parem ceea ce nu suntem. Asa ca va recomand cu multa caldura sa va alaturati campaniei NoFakes pe http://www.nofakes.org

Răspunde

Scrie un comentariu